Prăjiturele delicioase cu ciocolată, gata în câteva minute! Oaspeții vor fi siguri de faptul că ați petrecut ore în șir la bucătărie!

Prăjiturile de ciocolată reprezintă unul din cele mai populare deserturi. Vă prezentăm mai jos o rețetă uimitor de simplă, cu ajutorul căreia veți obțineți un desert fabulos. Aromat, puțin umed, fin și delicios, acesta îi va cuceri pe toți. Chiar dacă prăjiturile de prepară în doar câteva minute, toți vor fi siguri de faptul că ați petrecut ore în șir la bucătărie.

INGREDIENTE

-1 pahar de zahăr

-1 pahar de făină

-1 pahar de lapte

-1/2 pahar de ulei vegetal

-2 ouă

-5 linguri pudră de cacao fără zahăr

-1 lingură praf de copt

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați laptele cu uleiul, zahărul și pudra de cacao. Folosiți un mixer la viteză medie.

2. Turnați o jumătate din amestecul obținut într-un bol. Păstrați-l pentru glazură.

3. Adăugați în vas ouăle, vanilia și făina cernută cu praful de copt. Amestecați cu mixerul, până obțineți un aluat omogen.

4. Ungeți o formă de copt cu ulei și turnați în aceasta aluatul. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 175°C pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească timp de 5 minute. Acoperiți-l cu amestecul păstrat și lăsați-l să se răcească. Tăiați pandișpanul pătrate mai mici. Decorați după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1