Prăjituri delicioase de casă, cu o cremă excepțională!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de prăjituri fine, cu o cremă extrem de delicioasă. Combinația ingenioasă a blaturilor de ciocolată cu crema de lapte condensat nu va lăsa pe nimeni indiferent. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține un desert gustos și apetisant, care se prepară foarte simplu. Pregătiți deliciul ispititor și uimiți familia dragă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 180 g de făină cernută

– 3 linguri pudră de cacao

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 180 g de zahăr

– 5 ouă

– 1/2 linguriță de vanilie

– 2 linguri de miere

– 50 ml de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ 

– 300 g de unt la temperatura camerei

– 300 g de lapte condensat fiert

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU SIROP 

– 2 linguri de zahăr

– 200 ml de apă fiartă rece

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE GANAȘ

– 100 g de ciocolată

– 2 linguri de lapte

– 30 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul pentru blat: spargeți ouăle într-un bol adânc și combinați-le cu zahărul și vanilia. Omogenizați ingredientele, folosind telul. Apoi turnați uleiul vegetal și mierea. Amestecați bine ingredientele din bol.

2. Combinați într-un bol aparte făina cu pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu. Amestecați ingredientele uscate, apoi cerneți-le în bolul cu ingredientele lichide. Omogenizați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat lichid și omogen.

3. Împărțiți aluatul în trei părți egale, prin bolul diferite. Tapetați tava de copt cu hârtie și turnați o parte din aluat, uniformizându-l.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Procedați similar cu aluatul rămas. Ar trebui să obțineți 3 blaturi de dimensiuni egale. Lăsați blaturile să se răcească complet.

5. Pregătiți crema: tăiați untul moale cuburi, puneți-l într-un bol și bateți-l folosind mixerul, până veți obține o masă de culoare albă, apoi adăugați treptat laptele condensat fiert și mixați crema încontinuu, până se va omogeniza.

6. Pregătiți siropul: amestecați bine într-un vas apa cu 2 linguri de zahăr.

7. Asamblați tortul: luați un blat copt, puneți-l pe un platou și ungeți-l generos cu siropul pregătit.

8. Împărțiți vizual crema în trei părți egale și răspândiți o parte de cremă deasupra blatului însiropat. Procedați similar cu blaturile, siropul și crema rămasă.

9. Pregătiți ganașa: combinați într-o cratiță sau vas termorezistent ciocolata cu laptele și untul. Topiți ingredientele la baia cu aburi, amestecându-le periodic, până veți obține o compoziție omogenă.

10. Turnați și răspândiți ganașa deasupra tortului. Dați tortul la frigider pentru 2 ore.

11. Scoateți tortul din frigider și nivelați frumos marginile. Apoi tăiați tortul pe porțiuni de mărimea dorită. Desertul poate fi servit în calitate de prăjituri sau ca un tort întreg. Serviți desertul apetisant alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1