Preferatele ”Brizol” cu carne de pui și ciuperci – nici nu veți observa cum vor dispărea de pe masă!

”Brizol” nu reprezintă un fel de mâncare separat, ci se referă la metoda de preparare. După cum sugerează numele, evident este un deliciu din bucătăria franceză. Aceste clătite delicioase pot fi pregătite cu orice fel de carne, fie aceasta de vită, porc sau pasăre, cât și cu pește. Vă prezentăm mai jos rețeta de ”Brizol” cu carne de pui și ciuperci. Din cele mai simple ingrediente obțineți un fel de mâncare cald deosebit de savuros, demn de cele mai notorii restaurante.

INGREDIENTE

-400 g carne tocată de pui

-6 ouă

-ciuperci champignon (sau un castravete marinat)

-6 linguri de lapte

-1 lingură de maioneză

-sare

-piper negru măcinat

-condimente pentru pui

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți un ou cu o lingură de lapte și o priză de sare. Turnați amestecul obținut într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți clătita pe ambele părți, până se rumenește. Procedați astfel cu celelalte ouă. Obțineți 6 clătite.

2. Curățați și tocați ciupercile. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Potriviți cu sare și amestecați. Dacă folosiți castraveți – doar tăiați-i pai.

3. Potriviți carnea tocată cu condimente după gust. Amestecați.

4. Ungeți fiecare clătită cu câte o porție de carne, apoi cu maioneză. Aranjați câte o lingură de ciuperci pe marginea clătitelor și rulați-le.

5. Aranjați rulourile obținute pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Ungeți-le cu maioneză și presărați-le cu cașcaval ras. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, până sunt gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1