Pregătiți cartofii noi la cuptor, ca să fie rumeni, fragezi și foarte aromați!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de cartofi noi la cuptor, crocanți și foarte gustoși. Dar cum să coaceți cartofii noi? De obicei, utilizați o tavă simplă, folie de aluminiu sau o pungă de copt. Noi vă împărtășim secretul de a pregăti cartofii într-un alt mod de succes și aceasta este cu siguranță cea mai bună opțiune! Suntem siguri că o să vă placă rețeta, deoarece se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE  

– cartofi noi

– 5 linguri ulei de măsline

– 3-4 căței de usturoi

– 0,5 linguriță de rozmarin

– 2 lingurițe de sare

– 2 fire de cimbru

– piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine cartofii, zvântați-i, folosind prosopul de hârtie și puneți-i într-un bol.

2. Mixați într-un vas aparte uleiul de măsline cu sarea, piperul negru după gust, usturoiul zdrobit, rozmarinul și firele de cimbru.

3. Turnați sosul obținut în bolul cu cartofi. Amestecați bine ingredientele.

4. Tapetați tava de copt cu un fragment mare de hârtie și răspândiți cartofii. Pliați capetele hârtiei de copt în formă de plic.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Apoi, după timpul expirat, faceți cu grijă o gaură în hârtia de copt și întoarceți cartofii la cuptor pentru încă 10 minute, până se vor rumeni frumos.

7. Așezați deliciul aromat într-o farfurie și serviți-l alături de o salată proaspătă, legume la grătar sau sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1