Pregătiți o budincă pufoasă cu brânză de vaci!

Când afară este rece, toată lumea are poftă de delicii mai apetisante, rumene și aromate. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de budincă apetisantă cu brânză de vaci. Deliciul se gătește foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Acest desert fin, gustos și aromat vă va aminti de zilele copilăriei. Desertul este ideal pentru diminețile reci de iarnă, servind-ul alături de familia dragă.

INGREDIENTE  

– 500 g brânză de vaci

– 3 linguri de griș

– 10 g praf de copt

– 3 ouă

– 4 linguri pline de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 1 priză de sare

– unt (pentru a unge forma de copt)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Despărțiți alubușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu 1 priză de sare până obțineți o spumă cu vârfuri tari.

2. Combinați într-un bol aparte brânza de vaci cu 3 linguri de griș, gălbenușurile, praful de copt, zahărul tos și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele, apoi treptat adăugați albușurile bătute. Iar amestecați cu grijă ingredientele. Lăsați compoziția să se odihnească timp de 10-15 minute.

3. Ungeți generos forma de copt cu unt. Turnați compoziția obținută în formă și uniformizați-o.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Opriți focul, scoateți budinca din cuptor și lăsați-o să se răcească. Serviți desertul aromat acu smântână, frișcă sau miere, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1