Pregătiți o pâine delicioasă de casă – cu miez moale și crustă crocantă!

Ce ar putea fi mai bun decât pâinea proaspăt coaptă? Cu acest gust nu se compară nici o delicatesă scumpă, nici una dintre cele mai rafinate feluri de mâncare și nici un desert. Pâinea a devenit coptura tradițională în fiecare colț din lume, fără de care nici o națiune nu poate trăi. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de pâine de casă. Pâinica este foarte gustoasă, în interior moale, pe exterior cu o crustă crocantă și rumenă. Chiar din prima mușcătură veți renunța la cea din comerț.

INGREDIENTE  

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 l de apă

– 50 g de drojdie

– 1,5 -1,7 kg de făină cernută

– 2 lingurițe de sare

– 2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Opriți focul și lăsați apa să se răcească, până va fi caldă. Fărâmițați în cratița cu apa caldă drojdia, apoi adăugați sarea cu zahărul și uleiul vegetal. Amestecați ingredientele din cratiță și lăsați-le timp de 10-15 minute.

2. Amestecați maiaua cu făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale, practic nelipicios. Puneți aluatul într-un bol, uns cu puțin ulei vegetal, apoi acoperiți-l cu folie alimentară și cu un prosop. Lăsați aluatul pentru aproximativ 1-1,5 oră la un loc cald. După ce aluatul crește în volum, mai frământați-l puțin cu mâinile.

3. Modelați din aluatul finit o bilă sau redați-i o formă dreptunghiulară și puneți-l în tava de copt, preventiv unsă cu unt sau tapetată cu hârtie. Acoperiți tava cu un prosop și mai lăsați-l timp de 20 de minute să se odihnească.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți pâinea rumenă din tavă și acoperiți-o cu un prosop.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1