Prepară aluatul perfect pentru plăcinte, pateuri și pizza în doar 4 pași

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă cu încredere această rețetă de aluat, care este minunată. Cu toate că conține drojdie, acest aluat nu trebuie să stea la dospit ore întregi, se frământă timp de câteva minute, este foarte plăcut la atingere și elastic.

Veți obține un aluat moale, poros și nemaipomenit de gustos care se dă la frigider pentru o jumătate de oră. Puteți folosi acest aluat atât la plăcintele dulci, cât și la cele sărate, la pateuri, chiar și la prepararea pizzei, veți obține un blat netradițional, foarte pufos și delicios.

Ingrediente

-1 pahar de lapte

-1 lingură de zahăr

-1 linguriță de drojdie uscată care se dizolvă rapid (7-10 g)

-3+¼ pahare de făină

-200 g de unt

-o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Dizolvați zahărul și drojdia într-un pahar de lapte cald. Lăsați la fermentat timp de 15 minute până va apărea spuma.

2. Cerneți făina într-un bol și adăugați o priză de sare. Adăugați în făină untul de temperatura camerei și frecați aluatul cu mâinile în firimituri mici.

3. Turnați drojdia în firimituri și frământați aluatul cu mâinile. La început va părea cam lichid, dar după câteva secunde se va dezlipi de pereții bolului și se va aduna într-o bilă moale și elastică.

4. Înveliți aluatul într-o folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1