Prepararea fondantului pentru decorarea tortului: sfaturi utile + o rețetă foarte simplă și gustoasă!

Pentru decorarea torturilor sunt folosite diferite tehnici și materiale. Una dintre cele mai populare paste este fondantul. Din acesta se fac diverse figurine, compoziții și inscripții. Fondantul este o masă comestibilă cu proprietăți astringente și adezive, folosită pentru prepararea decorațiunilor și ornarea deserturilor. Vă prezentăm rețeta de preparare a fondantului de lapte și sfaturi pentru obținerea unui fondant perfect. Transformați tortul preferat într-o adevărată capodoperă culinară!

Sfaturi pentru prepararea fondantului în condiții casnice

Fondantul este un material plăcut, care vă ajută să transformați tortul într-o adevărată capodoperă culinară. Atunci când preparați fondantul în condiții casnice, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi:

1. Zahărul pudră trebuie să fie măcinat fin. Dacă vor nimeri cristale de zahăr, atunci fondantul se va rupe în timpul întinderii.

2. Fondantul este foarte sensibil la umiditate. De aceea, ca să nu lucească, trebuie să protejați tortul. Ca bază trebuie să folosiți pandișpanuri uscate sau torturi cu unt. Produsele nu trebuie să fie îmbibate cu mult sirop sau lichior. Tortul cu fondant trebuie păstrat în cutii ermetice sau pungi de plastic.

3. Dacă fondantul este rece și se întinde greu, atunci încălziți-l în cuptorul cu microunde, ca să devină plastic.

Vesela potrivită

Ca să preparați fondantul în condiții casnice, trebuie să pregătiți vesela. Pentru aceasta veți avea nevoie de un vas pentru amestecarea ingredientelor, care poate fi emailat, de plastic, din ceramică sau sticlă. Pentru încălzirea compoziției în cuptorul cu microunde trebuie să folosiți o formă din porțelan sau sticlă, care să fie rezistentă la temperaturi înalte. În afară de aceasta, veți avea nevoie de: sucitor, cuptor cu microunde, mixer și suprafață curată de lucru.

Cum se prepară fondantul pentru decorarea tortului

Conținutul poate fi diferit, dar ingredientul principal este zahărul pudră. Sunt multe metode de preparare a acestui material în condiții casnice, însă cea mai simplă e pasta preparată din marshmallow. Fondantul se păstrează la frigider învelit ermetic în folie alimentară. Înainte de modelare trebuie încălzit ușor în cuptorul cu microunde sau la cuptor. Figurile pregătite trebuie să se usuce bine.

Fondant de lapte

Fondantul de lapte este unul dintre cele mai populare tipuri de fondant. Culoarea acestuia este un pic gălbuie. Acesta se prepară simplu și este comod de folosit. Este potrivit pentru baza tortului și crearea florilor mici și altor figurine.

INGREDIENTE 

-350 g de lapte praf

-1 cutie de lapte condensat

-350 g de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Puneți toate ingredientele într-o cratiță și amestecați.

2. Amestecați până veți obține o masă omogenă și elastică.

3. Formați o bilă și presărați-o cu zahăr pudră.

4. Înveliți fondantul în folie alimentară și lăsați-l să stea timp de 30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1