Prietena m-a servit cu o prăjitură cu brânză și stafide. Astăzi am preparat-o și eu, rezultatul e superb!

“Prăjitura cu brânză și stafide” este un desert absolut fantastic, foarte fin și delicat. Prăjitura se prepară din blat sfărâmicios și umplutură gingașă de brânză, albușuri și stafide. Acest deliciu o să vă surprindă prin gustul delicios, aroma fină și textura fragedă. Prăjitura cu brânză se prepară foarte simplu, de aceea o puteți prepara oricând aveți poftă de ceva dulcișor. Savurați-o cu plăcere!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 200 g de unt moale

– 350 g de făină cernută

– 80 g de zahăr

– 3 gălbenușuri de ou

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 500 g de brânză de vaci

– 3 albușuri de ou

– 200 g de zahăr

– 100 g de stafide (opărite)

– 1 lingură de smântână

– 1 priză de vanilie sau zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Frecați untul moale cu zahăr și gălbenușurile de ou până se va dizolva zahărul. Adăugați făina și sarea, frământați aluatul. Rupeți 1/3 din aluat și puneți-o deoparte. Întindeți aluatul rămas pe o masă presărată cu făină și puneți-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelați-l cu mâinile și formați borduri mici.

2. Umplutura. Frecați brânza cu zahăr, adăugați stafidele opărite și vanilia. Bateți albușurile spumă și amestecați-le cu masa de brânză.

3. Puneți umplutura pe aluat și nivelați-o. Întindeți aluatul rămas într-un strat subțire și tăiați-l fâșii cu lățimea de 1 cm. Așezați fâșiile pe umplutură sub formă de plasă. Ungeți deasupra cu smântână.

4. Coaceți prăjitura la 200 de grade timp de 40-50 de minute.

5. Lăsați prăjitura să se răcească un pic și porționați-o.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1