”Sunt grădinar cu o experiență bogată, am mulți prieteni și cunoscuți care sunt pasionați de această ocupație. Chiar și în străinătate am rude și prieteni care sunt implicați în grădinărit. Acum câțiva ani, vechea mea prietenă, care locuiește în Germania, mi-a povestit cum este obișnuit să plantezi castraveți la ei. Deci, am decis să încerc această metodă și mi-a plăcut pentru comoditatea sa.
Iată care este aceasta:
– În primul rând, trebuie să alocați un loc pentru plantarea castraveților pentru această metodă. Am alocat un spațiu în grădina mea de 2,5 x 2,5 metri, dar 2 x 2 metri, de asemenea, vor fi suficienți.
– Apoi, în zona destinată castraveților, trebuie să săpați o adâncitură de aproximativ cât 1,5 lopeți, cu un diametru de 1,5 – 1,7 metri. După aceea, aruncați ramuri uscate și iarba pe care ați cosit-o, în adâncitură. Presați iarba uscată, chiar cu picioarele, apoi turnați apă și acoperiți totul cu pământ.
– Apoi, în acest loc plantați răsaduri de castraveți (8 bucăți). Plantați-le într-un cerc, iar distanța dintre răsaduri ar trebui să fie de 45 – 55 cm. După plantare, imediat trebuie să fixați la fiecare răsad câte un stâlp mic pentru tufele viitoare. Stâlpii ar trebui să fie puternici, deci, nu-i luați pe cei putrezi sau prea subțiri, pentru că vor servi drept suport.
– După câteva săptămâni, când răsadurile se întăresc, faceți niște legături. În centrul cercului, trebuie să încorporați o grindă – ar trebui să intre bine în pământ, iar de la suprafață să aibă o lungime de 1,5 metri. După aceea, agățați patru cârlige și legați-i cu sfoară de tufă – obțineți doi stâlpi pe un singur cârlig.
– Când castraveții încep să crească activ, atunci frunzele lor se vor prinde de sfoară și vor crește în sus. Este foarte convenabil. Vreau să vă demonstrez în continuare cum arată în general și să vorbesc despre specificul acestei metode.
După ce castraveții se vor ridica, vor crește mai departe, dar în sens invers. Iar când apar legumele, ”bradul” de castravete va deveni un ornament al grădinii și va surprinde prietenii, vecinii și rudele.
Obțineți un pat asemănător cu un Pom de Crăciun. Această metodă este comună pe tot teritoriul Germaniei, dar mi se pare că în țara noastră există grădinari care cultivă castraveți prin această metodă. Mi-a plăcut această tehnică, așa că o practic de doi ani la rând.”
O recoltă bogată să aveți!