Profiteroluri cu cremă fiartă – sunt atât de delicioase, încât se topesc în gură…

Vă oferim o rețetă delicioasă de profiteroluri cu cremă fiartă – un desert extrem de gustos, considerat “rege al dulciurilor”. Aceste gogoși aerate în interior și cu crustă crocantă la exterior sunt umplute cu cremă delicioasă de lapte, arată spectaculos și au un gust extraordinar.

Aceste mici delicii sunt deosebite și le puteți prepara la diferite evenimente sau să vă răsfățați în zilele obișnuite. Serviți-le cu drag alături de băutura preferată.

Ingrediente pentru aluat

– 300 g de făină

– 100 g de unt

– 5 ouă

– 50 g de zahăr

– 0.5 linguriță de sare

– 250 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– 1 l de lapte

– 5 gălbenușuri de ou

– 100 g de făină

– 1 linguriță de amidon

– 100 g de zahăr

– 0.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Aluatul. Topiți untul într-o tigaie, apoi turnați apa, adăugați zahărul, sarea și aduceți la fierbere. Apoi opriți focul și presărați treptat făina, amestecați bine ca să nu se formeze cocoloașe. Lăsați aluatul să se răcească.

2. Spargeți ouăle într-un bol separat și bateți-le. Încorporați ouăle în aluat, turnați-le într-un flux subțire, amestecând cu o lingură în mișcări circulare. Trebuie să obțineți un aluat lichid, ca în imaginea de mai jos.

3. Încălziți cuptorul la 220 de grade. Tapetați tava cu hârtie de copt. Așezați aluatul cu ajutorul unui sac de patiserie sau cu o lingură.

4. Puneți tava cu profiteroluri în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 20 de minute, apoi reduceți temperatura cu 40 de grade și coaceți încă 10 minute.

5. Scoateți profiterolurile din cuptor și lăsați să se răcească.

6. Umplutura. Bateți gălbenușurile cu zahăr. Presărați făina și amidonul, amestecați și sărați.

7. Încălziți laptele. Când observați că apar bule mici pe suprafața laptelui, luați-l de pe foc și turnați-l în cratița cu gălbenușuri. Amestecați ingredientele și puneți cratița la foc. Amestecând continuu, urmăriți când crema va începe să fiarbă și să se îngroașe. Crema este gata.

8. Umpleți profiterolurile cu cremă cu ajutorul unei seringi de patiserie.

9. Dați profiterolurile cu cremă fiartă la frigider și savurați-le cu ceai sau băutura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1