Profiteroluri de casă, cu cremă delicioasă – simplu și rapid!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm grozava rețetă de profiteroluri de casă, cu cremă foarte gustoasă – cel mai popular și delicios desert. Desertul copilăriei se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap și migală. Veți obține niște prăjituri aromate și savuroase, care vă trezesc pofta imediat. Profiterolurile de casă, cu siguranță vor cuceri inimele familiei dvs.

INGREDIENTE ALUAT

– 4-5 ouă

– 1 pahar de apă

– 1 pahar de făină cernută

– 100 g de unt

– 1 priză de sare

– 0,5 linguriță de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ 

– 100 g de unt

– 1 cutie de lapte condensat

– 0,5 linguriță pudră de cacao (la dorință)

– zahăr pudră sau ciocolată rasă pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: turnați apă într-o cratiță, apoi adăugați untul tăiat cuburi, sarea și zahărul. Puneți cratița pe foc și fierbeți-o până apar primele bule. Imediat, ce au început fierbe ingredientele adăugați făina cernută, amestecând într-un tempou mai rapid. Frământați aluatul, folosind spatula, până va înceta să se lipească de pereții cratiței. Opriți focul. Lăsați aluatul să se răcească.

2. Apoi adăugați treptat câte un ou, amestecând aluatul după fiecare, folosind mixerul.

3. Tapetați tava cu hârtie de copt. Aranjați aluatul pe tavă cu ajutorul unei lingurițe sau folosiți sacul pentru patiserie, formând niște bile.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160°C pentru aproximativ 15 minute, apoi coaceți profiterolurile la temperatura de 180°C, aproximativ 20-25 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului, până prăjiturile sunt gata și devin rumene. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoateți tava din cuptor și lăsați-le să se răcească.

5. Pregătiți crema: amestecați într-un vas untul la temperatura camerei cu laptele condensate, folosind mixerul. Omogenizați crema delicioasă. La dorință, puteți adăuga pudra de cacao. Dați crema la frigider pentru aproximativ 20-30 de minute.

6. Turnați în sacul pentru patiserie crema. Umpleți profiterolurile cu cremă.

7. Aranjați desertul magic pe un platou de servit. La dorință puteți decora deliciul cu zahăr pudră, ciocolată rasă sau topită. Serviți capodopera culinară cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1