Pui copt, în borcan – o cină perfectă fără prea mult efort!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de pui în borcan, la cuptor – delicios de te lingi pe degete! Puiul copt se dovedește a fi foarte gingaș, apetisant și aromat. Acest fel de mâncare se prepară extrem de simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Puteți servi puiul cu orice garnitură s-au pur și simplu, cu o felie proaspătă de pâine. Gustul este incredibil și nu poate fi redat prin cuvinte.

INGREDIENTE  

– 1 pui

– 1-2 linguri de ulei vegetal

– sare după gust

adjică după gust

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 2 ardei grași

– 1-2 căței de usturoi

– 1 borcan cu volumul de 2 l

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Îndepărtați pielea puiului, tăiați-l bucăți și spălați bine carnea.

2. Puneți carnea tăiată într-un bol și potriviți-o cu sare și adjică după gust. Turnați uleiul vegetal și amestecați ingredientele din bol. Lăsați carnea să se macereze.

3. Curățați legumele, apoi spălați-le bine. Îndepărtați cotorul cu semințe a ardeilor grași. Tăiați ceapa sferturi de rondele, morcovul – rondele, usturoiul – felii subțiri, ardeii grași – cuburi mari.

4. Luați un borcan cu volumul de 2 l, spălați-l bine, apoi zvântați-l, folosind prosopul de hârtie.

5. Umpleți borcanul cu ingrediente în straturi, precum urmează: aranjați un strat de carne, apoi acoperiți-l cu un strat de legume asortate. Procedați similar cu ingredientele rămase, până se umple borcanul.

6. Acoperiți borcanul cu un fragment de folie de aluminiu. Dați borcanul la cuptorul RECE. Apoi porniți cuptorul și încălziți-l până la temperatura de 180°C. Coaceți carnea timp de 1-1,5 ore.

7. Scoateți borcanul din cuptor cu mare grijă. Lăsați puțin carnea să se răcească, apoi puneți-o în farfurie. Serviți felul de mâncare apetisant cu cea mai mare plăcere, alături de garnitura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1