Pui pregătit într-un mod deosebit – cel mai delicios pui tabaka, ce nu are egal!

Puiul Tabaka este cartea de vizită a bucătăriei tradiționale georgiene. În Georgia, numele acestui fel de mâncare este pronunțat de litera “p” (“tapaka”) – adică de la tigaia specială, cu capac-press, care este utilizată pentru prepararea acestui fel de mâncare. Vă prezentăm mai jos o rețetă de pui tabaka, pregătit fără o tigaie specială. Obțineți un pui fraged, suculent, aromat și foarte gustos. Dacă doriți să vă surpindeți oaspeții cu ceva mai puțin obișnuit, puiul este perfect pentru a fi servit la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

-1 pui (de 2 kg)

-8 căței de usturoi

-1 legătură de coriandru

-1 lingură de sare

-1 linguriță de piper negru măcinat

-1 linguriță de khmeli-suneli

-1 linguriță boia de ardei

-250 ml de apă

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați puiul de-a lungul în jumătate, în regiunea pieptului.

2. Frecați puiul cu sare și piper negru măcinat.

3. Turnați uleiul într-un ceaun (sau într-o tigaie de mărimea potrivită) și puneți-l pe foc. Aranjați puiul în ceaunul încins, cu spatele orientat în sus.

4. Acoperiți puiul cu o farfurie, puțin mai mică decât ceaunul. Puneți o greutate deasupra (o cratiță sau un borcan cu apă).

5. Prăjiți puiul sub greutate, pe ambele părți.

6. Pregătiți sosul: tocați coriandrul și presați usturoiul. Amestecați verdeața cu usturoiul și condimentele. Turnați apa și iarăși amestecați.

7. Turnați în ceaun sosul pregătit. Acoperiți puiul cu o farfurie sau un capac. Prăjiți înăbușit la foc moderat timp de 10 minute. Dacă doriți să obțineți verdeața mai proaspătă, nu acoperiți ceaunul.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1