Pulpe de pui delicioase la cuptor – un gust excepțional dulce-picant!

Astăzi vreau să vă prezint o rețetă deosebită de pulpe de pui la cuptor, cu un gust excepțional dulce-picant, care o să vă cucerească instantaneu. Savurați-le alături de un delicios sos de iaurt cu verdeață și usturoi.

Iar dacă sunteți înnebuniți după shaorma, ungeți o lipie proaspătă cu acest sos, adăugați pulpele suculente tăiate mărunt și câteva frunze de salată iceberg, rulați și savurați cu poftă o shaorma apetisantă de casă.

Oricare ar fi alegerea, vreau doar să știți că pulpele pregătite în așa mod sunt fabuloase – suculente, moi, aromate și pur și simplu se topesc în gură! Poftă mare!

Ingrediente

— 8 pulpe superioare de pui (fără piele și os)

— 2 linguri de usturoi pulbere

— 2 lingurițe de fulgi de chili

— 1 linguriță de chimion

— 1 linguriță de paprika (dulce)

— 6 linguri de miere

— 2 lingurițe de oțet de mere

— sare

— ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați usturoiul cu fulgii de chili, chimionul, paprika și cca 1 linguriță de sare. Puneți amestecul obținut într-o pungă și adăugați apoi și pulpele. Închideți punga și agitați-o bine, astfel încât carnea să fie acoperită complet cu mirodenii.

2. Ungeți tava cu ulei și așezați în ea pulpele condimentate.

3. Dați tava la cuptorul încins la 230 de grade (preferabil la programul grill) și coaceți pulpele pe ambele părți, câte 5 minute pe fiecare.

4. Amestecați oțetul și mierea până la omogenizare.

5. Scoateți tava din cuptor și ungeți pulpele cu sos de miere (jumătate din cantitatea de sos), cu ajutorul unei pensule. Dați tava la cuptor pentru 1-2 minute, după care o scoateți, întoarceți pulpele pe cealaltă parte și le ungeți cu restul sosului de miere. Dați tava la cuptor pentru alte 5 minute.

6. Pulpele sunt gata!

Notă: Puteți modifica cantitatea de ardei iute în funcție de preferințe. Dacă nu preferați preparatele picante, puteți înlocui ardeiul iute cu paprika sau boia de ardei dulce.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1