Puneți cel mai ieftin cașcaval în această marinadă și nici un gurmand nu-l va putea refuza…

Surprindeți-vă oaspeții cu o gustare excelentă de cașcaval marinat, care este delicios, apetisant și foarte aromat! Echipa noastră vă oferă 2 rețete excepționale pentru marinarea cașcavalului, care transformă brânzeturile într-o gustare originală, foarte gustoasă și aspectuoasă, perfectă pentru masa de sărbătoare. Acest aperitiv arată senzațional, poate fi păstrat mult timp și adăugat în diferite salate.

Cașcaval marinat

INGREDIENTE

-500 g de cașcaval tare

-4 căței de usturoi

-1 lingură de ierburi aromatice

-1 lingură de miere

-1.5 lămâi

-0.5 linguriță de boabe de piper negru

-1 linguriță de piper roșu

-1 linguriță de boia

-400 ml de ulei de floarea soarelui

-busuioc după gust

-măsline după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți 2 borcane de gustare uimitoare din 500 g de cașcaval tare după 2 rețete. Puteți prepara gustarea într-un singur borcan. Tăiați cașcavalul cuburi, dați lămâile prin mașina de tocat (sau tăiați-le mărunt) și pregătiți toate mirodeniile.

2. Puneți câte 250 g de cașcaval în fiecare borcan. Preparați marinada. Amestecați într-un bol: o lămâie, o priză de piper roșu, ierburile aromatice, usturoiul pisat și 200 ml de ulei, turnați marinada obținută peste cașcaval. Păstrați cașcavalul la frigider, ca să se îmbibe cu arome timp de cel puțin o zi! Cu cât va sta mai mult timp, cu atât va fi mai gustos.

3. Pentru al doilea borcan trebuie să prăjiți usturoiul tocat în 200 ml de ulei. Apoi dizolvați mierea în uleiul răcit, adăugați o lingură de piper roșu, 1/2 lămâie, măslinele, boiaua și busuiocul. Turnați marinada peste cașcaval și dați borcanul la frigider pentru o zi.

4. La dorință puteți experimenta cu diferite condimente, iar cașcavalul marinat poate fi adăugat în salate sau servit pur și simplu în calitate de gustare. Păstrați cașcavalul la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1