Puneți jumătate de kilogram de carne de porc în tigaie și acoperiți-o cu lapte. Nu veți regreta nici o clipă!

Există o mie unu de motive de ce gospodinele aleg pentru prepararea bucatelor de ce mai multe ori carnea de porc. Aceasta este mai fină, cu grăsime medie și se gătește ușor. De obicei, este mai ieftină și poate fi aleasă mai simplu. De cele mai mult ori carnea de porc se gătește porționată în bucăți mici. Dar a gătit cineva o bucată întreagă?

Echipa noastră vă propune să gătiți o bucată mare. Punctul slab al oricărui tip de carne de porc este uscarea rapidă a acesteia. Dacă o veți prepara în lapte, acest lucru nu se va întâmpla.

INGREDIENTE

-400 g de carne de porc

-0.5 litri de lapte

-2 linguri de ulei

-2 linguri de unt

-3 căței de usturoi

-0.5 lingurițe de sare

-1 linguriță de oregano

-piper negru, după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați carnea și uscați-o cu un prosop. Presărați carnea cu coriandru, oregano, piper și sare. ț

2. Curățați usturoiul și tăiați-l feliuțe subțiri. Prăjiți-l într-o tigaie adâncă în amestecul de ulei și unt până se va rumeni. Apoi puneți deasupra carnea.

3. Sfat: Dacă doriți ca bucata de carne să aibă un gust mai intens și să fie crocantă la exterior, părjiți-o puțin pe ambele părți.

4. Turnați laptele cald peste carne. Înăbușiți carnea în lapte timp de 2 ore (uneori 1.5 ore). Nu uitați să întoarceți bucata de carne după 40 de minute.

5. Aveți grijă ca laptele să nu se evaporeze. Dacă este necesar, mai turnați deasupra. Serviți carnea fierbinte sau rece.

Cu ajutorul acestei metode carnea de porc va fi maxim de moale și suculentă. Atât  caldă, cât și rece carnea este la fel de gustoasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1