Puțină carne tocată și câțiva cartofi – un fel de mâncare ”leneș” deosebit de savuros!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de rulouri din clătite de cartofi cu umplutură gustoasă din carne tocată. Acest fel de mâncare este o idee genială pentru o cină alături de cei dragi. Rulourile sunt atât de gustoase, apetisante și aromate, că vi se trezește imediat pofta de mâncare, chiar dacă nu intenționați să luați cina.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 800 g de cartofi

– 1 ceapă

– 1 lingură de smântână

– 50 g de făină cernută

– 1 ou

– 1 linguriță de sare

– 1/2 linguriță de piper negru măcinat

– ulei vegetal (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 300 g de carne tocată (porc și vită)

– 1 ceapă

– 1 linguriță de boia roșie

– 1 linguriță de sare

– 1/4 linguriță de piper negru măcinat

– 100 g de cașcaval

– 4 linguri de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul de cartofi: curățați cartofii și o ceapă, spălați-le și tăiați-le cuburi mari. Puneți legumele într-un bol și tocați-le, folosind blenderul manual.

2. Adăugați în bolul cu legumele tocate făina cernută, 1 lingură de smântână și spargeți 1 ou. Potriviți cu 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper negru măcinat. Omogenizați compoziția.

3. Prăjiți clătite din aluatul de cartofi într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Prăjiți fiecare clătită pe ambele părți, a câte 3 minute. Ar trebui să obțineți aproximativ 6-7 clătite.

4. Pregătiți umplutura: amestecați într-un bol carnea tocată cu 1 ceapă, preventiv tocată, boiaua roșie, 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper negru măcinat. Mixați manual umplutura.

5. Luați o clătită, puneți-o pe o farfurie plată și răspândiți pe aceasta 1-2 linguri de umplutură, într-un strat uniform. Rulați clătita și puneți-o într-o tavă de copt. Procedați similar cu clătitele și umplutura rămasă.

6. Ungeți generos rulourile cu smântână. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

8. Scoateți cu grijă tava din cuptor și presărați rulourile cu cașcavalul ras. Întoarceți tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 5-7 minute, până se va topi cașcavalul. Cina este gata! Serviți mâncarea gustoasă alături de niște legume la grătar sau o salată verde cu roșii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1