Puțini sunt cei ce prepară cartofii în acest mod – un deliciu perfect pentru prânz sau cină!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de cartofi cu ciuperci la cuptor. Caserola este un fel de mâncare extrem de gustos, sățios și aromat. Deliciul ușor picant se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Caserola rumenă și apetisantă este perfectă pentru a fi servită alături de niște murături sau ardei capia la grătar.

INGREDIENTE  

– 400 g de cartofi

– 200 g de ciuperci

– 5 ouă

– 1 ceapă

– 500 ml de lapte

– 100 g de cașcaval

– 2-3 căței de usturoi

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii, ciupercile și ceapa. Spălați legumele și tăiați-le cuburi.

2. Prăjiți cartofii într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal timp de 5-7 minute. Apoi adăugați ceapa și ciupercile tăiate. Prăjiți legumele timp de 5 minute, apoi potriviți-le cu sare, piper negru măcinat și condimente după gust. Amestecați legumele din tigaie, adăugați-le niște usturoi zdrobit și opriți focul.

3. Bateți într-un bol ouăle cu laptele, folosind telul.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

5. Așezați legumele prăjite într-o tavă de copt, apoi turnați și răspândiți amestecul de lapte cu ouă peste acestea.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 15 minute, apoi scoateți deliciul din cuptor, presărați-l uniform cu cașcavalul ras și iar dați-l la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți caserola apetisantă din cuptor, lăsați-o să se răcească puțin, apoi așezați-o într-o farfurie de servit. Serviți deliciul gustos cu mare plăcere alături de niște murături.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1