Răcitură de casă specială – nu veți avea nevoie de ceapă sau morcov!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă extraordinară de răcitură. Răcitura după această rețetă se prepară într-un mod puțin mai deosebit – fără ceapă, morcov și alte adaosuri. Vă asigurăm, că rezultatul va depăși orice așteptări. Surprindeți-vă oaspeții și familia cu un fel de mâncare deosebit de gustos, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE   

– 3,5 l de apă

– 1,5 kg carne de vită cu os

– 1,5 kg carne de vită

– 700 g antricot de vită

– 500 g pui de casă

– 12-15 căței de usturoi

– 4-5 frunze de dafin

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea și puneți-o într-o cratiță mai mare. Turnați apă în cratița cu carne și lăsați-o timp de 6 ore sau chiar peste noapte.

2. Scurgeți apa din cratiță și iar spălați bine carnea. Puneți carnea în cratiță (cu excepția cărnii de pui) și turnați 3.5 l de apă potabilă. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Luați spuma. Fierbeți carnea timp de 2,5 ore, la foc mic.

3. Apoi adăugați puiul și fierbeți ingredientele timp de încă 1,5 ore, la foc mic.

4. Verificați supa dacă este gata pentru răcitură. Pentru a face acest lucru, puneți lingura în supă, apoi cu grijă, atingeți-o cu degetele. După 1 minut, dacă degetele se vor lipi de lingură, însemnă că este gata, dar dacă nu – trebuie să mai fierbeți ingredientele.

5. Luați grăsimea acumulată din supă, folosind lingura.

6. Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i folosind presa. Puneți usturoiul într-un vas și combinați-l cu aproximativ 1 lingură de sare. Frecați ușor ingredientele, până obțineți o masă omogenă.

7. Adăugați în cratița cu ingrediente frunzele de dafin și amestecul de usturoi. Fierbeți ingredientele la foc mic, timp de 10 minute. Opriți focul. Apoi lăsați răcitura la temperatura camerei pentru 10 minute.

8. Scoateți carnea din cratiță și îndepărtați oasele. Puneți carnea prin farfurii.

9. Strecurați supa printr-o sită sau plasă de tifon. Acoperiți carnea din farfurii cu supa strecurată. Lăsați răcitura să se răcească, apoi dați-o la frigider, pentru 2-3 ore, până se va prinde. Serviți deliciul foarte gustos și aromat cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1