”Rasgulla” – desert indian vegetarian, deosebit de delicios!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă deosebită de ”rasgulla” – o delicatesă dulce, tradițională pentru regiunea Indiei și a Pakistanului, ce se prepară din brânză de vaci. În rețeta de mai jos veți învăța cum să gătiți brânză de casă – este foarte simplu. Acest desert, biluțe din brânză însiropate, este aromat și foarte gustos. Apropo, mai este și un desert vegetarian și 100% natural. Nu ați avut ocazia să testați o astfel de rețetă interesantă? Atunci, să începem.

INGREDIENTE 

– 1 l de lapte 2,5%

– 170 ml de apă

– 2 linguri de oțet 9%

– 500 ml de apă

– 100 g de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– sirop de trandafir după gust (la dorință)

– cardamom după gust (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Începeți cu pregătirea brânzei: turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți laptele până la fierbere.

2. Între timp, amestecați într-un vas 170 ml de apă cu 2 linguri de oțet. Cum fierbe laptele, turnați amestecul de apă cu oțet, amestecați și fierbeți compoziția la foc mic, până apar fulgi.

3. Tapetați un bol cu o plasă de tifon în 3-4 straturi și strecurați compoziția obținută (sau folosiți o pungă specială). Apoi, spălați brânza obținută sub un jet de apă, chiar în bol.

4. Stoarceți ușor plasa de tifon cu brânză și lăsați-o atârnată într-un loc potrivit, pentru 30-40 de minute.

5. Așezați covorașul de silicon pe suprafața de lucru. Așezați brânza pe covorașul de silicon și frecați-o cu ajutorul mâinilor, până veți obține o masă moale, omogenă.

6. Formați din brânza obținută un cilindru și împărțiți-l în 8 părți egale. Frământați bine fiecare porție de brânză, apoi modelați biluțe cu mâinile.

7. Pregătiți siropul: turnați 500 ml de apă într-o cratiță, adăugați zahărul tos și cel vanilat. Amestecați ingredientele. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. La dorință puteți adăuga puțin sirop de trandafir și puțin cardamom.

8. Imediat cum începe a fierbe siropul, puneți bilele de brânză în cratiță. Acoperiți cratița cu capac și fierbeți deliciul la foc moderat, timp de 5 minute.

9. Apoi mai fierbeți timp de 5 minute biluțele aromate, sub capac, la foc mic. Luați capacul de pe cratiță și fierbeți biluțele mărite în volum, timp de 7 minute.

10. Luați cratița de pe foc și lăsați desertul să se răcească complet (în sirop). Apoi dați cratița cu desertul original la frigider, pentru cel puțin 1 oră.

11. Așezați desertul pe o farfurie și serviți-l cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1