Cea mai bună ciorbă pentru mahmureală! O rețetă testată de mulți ani!

Vă prezentăm o rețetă de supă cu orz și castraveți murați, exact în forma în care aceasta era preparată de strămoși. Rețeta acestei supe a suferit un șir de modificări pe parcursul timpului, devenind o variantă de supă mai simplă, cel mai des pe gustul tuturor. ”Rasolnik-ul” este o supă tradițională rusească, deosebit de gustoasă și aromată, puțin acrișoară.

Ingrediente

– 1 kg carne de vită cu os

– 1 rinichi de vită (aproximativ 400 g)

– 2-3 linguri crupe de orz

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 1/2 de nap (1/4 rădăcină de țelină sau o bucată mică de ghimbir)

– 2 cartofi

– 2-3 castraveți murați

– 150-200 ml de saramură clocotită de la castraveți

– verdeață

– sare

– piper negru măcinat

– 1 gălbenuș pentru a-l amesteca cu smântână (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți carnea într-o cratiță și turnați aproximativ 3 l de apă.

2. Puneți cratița pe foc. Când carnea va începe să fiarbă, îndepărtați spuma.

3. Faceți focul mai mic și lăsați carnea să fiarbă timp de aproximativ 2 ore. Nu este nevoie să potriviți supa cu sare, piper sau alte condimente.

4. Curățați rinichiul de grăsime și pielițe. Aranjați-l într-un vas și turnați peste acesta apă rece. Lăsați-l să se stea în apă timp de câteva ore. Periodic schimbați apa.

5. Îndepărtați complet partea alba în care sunt înveliți rinichii, apoi tăiați-i în două și curățați la interior, de toate nervurile.

6. Aranjați rinichii tăiați și curățați într-o cratiță. Turnați în cratiță apă, astfel încât nivelul acesteia să depășească cu 2 cm stratul de rinichi.

7. Puneți cratița pe foc și aduceți până la fierbere.

8. Scurgeți apa din cratiță, iar rinichii aranjați-i într-o strecurătoare și spălați-i cu apă rece.

9. Întoarceți rinichii în cratiță și turnați aceeași cantitate de apă. Puneți cratiță pe foc și fierbeți rinichii timp de 1-1.5 ore. Nu faceți focul mare.

10. Spălați bine crupele de orz în câteva ape. Turnați în vasul cu orzul spălat apă și lăsați-l să se înmoaie timp de 3-4 ore.

11. Fierbeți crupele de orz într-o cratiță cu apă și puțină sare, timp de aproximativ 20-40 de minute, până este gata.

12. Tăiați pai ceapa, morcovul, cartofii și napul.

13. Scoateți rinichii din cratiță și aranjați-i pe o farfurie. Turnați supa de rinichi în cratița cu supa de carne. Deseori, la fundul vasului cu supa de la rinichi se formează depuneri. Este important să turnați supa cu grijă, astfel încât acestea să rămână la fundul cratiței, cu puțină supă.

14. Tăiați rinichii felii de dimensiuni egale. Decojiți castraveții murați și tăiați-i pai.

15. Într-un vas aparte, fierbeți rinichii și castraveții în puțină supă, timp de 15-20 de minute. Astfel, rinichii se vor pătrunde cu aroma de la castraveți.

16. Scoateți carnea din cratiță și strecurați supa. La dorință, carnea poate fi tăiată cuburi și adăugată la supă sau poate fi folosită pentru un alt fel de mâncare.

17. Adăugați în cratița cu supă legumele tăiate pai. Fierbeți timp de 10-15 minute.

18. Adăugați cartofii. Fierbeți supa la foc mic spre moderat, până cartofii sunt gata.

19. Adăugați orzul fiert.

20. Când supa va începe să fiarbă, adăugați rinichii cu castraveții.

21. Turnați saramura de la castraveți într-o cratiță și fierbeți-o. Treptat, turnați saramura fierbinte în supă. Turnați câte puțin și gustați, până gustul supei va fi potrivit.

22. Potriviți supa cu sare și piper negru măcinat după gust. Adăugați verdeața tocată și amestecați. Fierbeți supa timp de 2-3 minute și luați cratița de pe foc. Acoperiți-o cu un capac și lăsați supa să se pătrundă bine cu gust și aromă.

23. La dorință, serviți supa cu sosul de gălbenuș bătut cu smântână.

Notă: Alegeți carnea mai puțin grasă. Astfel, gustul supei va fi mai intens și mai delicios. Mai ales dacă folosiți rinichi, este important să nu exagerați cu stratul de grăsime, deoarece aceștia au o textură foarte fină.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1