Rață umplută cu mere – regina mesei de Revelion în acest an! Iată cea mai reușită rețetă.

“Rața umplută cu mere” este o rețetă clasică foarte aromată, carnea este rumenă și deosebit de gustoasă și fragedă – o mâncare aspectuoasă care va deveni vedeta culinară pe masa de Revelion. Rața se prepară foarte ușor și arată fenomenal. Notați această rețetă în cartea dvs de bucate și surprindeți-vă oaspeții cu bucate delicioase!

Ingrediente

– 1 rață

– 1 lămâie

– 500 g de mere verzi

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Stoarceți sucul de lămâie, adăugați sarea și piperul.

2. Spălați rața, uscați-o și frecați-o cu amestecul de lămâie, lăsați-o la marinat timp de o oră.

3. Tăiați merele în felii mari, înlăturați semințele. Umpleți rața cu mere tăiate felii mari și coaseți burta cu un fir de ață gros.

4. Înveliți aripile cu folie de staniol, ca să nu se ardă. Ungeți tava cu ulei și așezați rața cu burta în sus. Coaceți rața în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 2 ore.

5. Stropiți rața din când în când cu sucul lăsat. Cu o oră înainte de sfârșitul gătitului reduceți temperatura la 180 de grade și îndepărtați folia cu 30 de minute înainte de fi rața gata.

Notă: dacă vă place să experimentați, atunci puteți freca rața cu sos de soia amestecat cu 0.5 linguriță de zahăr, înlocuind sarea. Crusta rumenă și gustul cu notă orientală sunt pe placul tuturor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1