Rețeta celor mai gustoși și crocanți castraveți marinați! Fără oțet și sterilizare!

Vă prezentăm o rețetă ce merită toată atenția – castraveți crocanți, pentru iarnă! Rețeta acestor castraveți, care a trecut cu brio testul timpului, este ușor de preparat, fără oțet și sterilizare. Obțineți niște castraveți marinați crocanți, delicioși și aromați. Suntem siguri că acești castraveți crocanți vor deveni o gustare vrednică pentru mesele dvs cotidiene și festive. Notați rețeta și preparați cei mai gustoși castraveți la borcan, pentru sezonul rece.

INGREDIENTE  PENTRU 1 BORCAN DE 1 L

– 1-2 felii de lămâie

– 2-3 căței de usturoi

– 1 frunză de dafin

– 5 boabe de piper negru

– 3 boabe de ienibahar

– 1 ardei dulce

– umbrelă de mărar

– frunze de hrean

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU 1 L DE MARINADĂ 

– 1 l de apă

– 50 g de sare

– 120-130 g de zahăr

– 1 linguriță de acid citric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați borcanele (cu volumul de 1 l), uscați-le și sterilizați-le la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150°C, timp de 10-15 minute.

2. Spălați castraveții și lăsați-i în apă rece pentru 3 ore. Apoi tăiați capetele castraveților.

3. Spălați frunzele de hrean și tăiați-le fâșii.

4. Spălați lămâia și tăiați-o rondele.

5. Curățați usturoiul.

6. Spălați ardeiul dulce și îndepărtați cotorul. Tăiați ardeiul felii, de-a lungul.

7. Aranjați la fundul borcanului frunza de hrean, câte o umbrelă de mărar, o frunză de dafin, o felie de lămâie, boabele de piper negru, boabele de ienibahar și câte 2 căței de usturoi.

8. Așezați compact castraveții în borcane. Alternați fiecare strat de castraveți cu câte 2-3 felii de ardei dulce. Umpleți borcanul cu castraveți compact și dens.

9. Fierbeți într-o cratiță apa. Turnați apa clocotită în borcan și acoperiți-l cu capac. Să nu uitați de sterilizarea capacelor. Lăsați borcanul acoperit pentru 20 minute.

10. Pregătiți marinada: scurgeți apa din borcan într-o cratiță și puneți-o pe foc. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați. Fierbeți marinada câteva minute, apoi adăugați o linguriță de acid citric. Amestecați marinada și lăsați-o să fiarbă timp de 1-2 minute.

11. Umpleți borcanul cu marinada fierbinte. Închideți borcanul ermetic. Întoarceți borcanul cu susul în jos, acoperiți-l cu o plapumă și lăsați-l până se răcește complet.

Notă: Acești castraveți se păstrează de minune toată iarna, chiar și la temperatura camerei.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1