Rețeta de vinete pentru iarnă, dezvăluită de mama soacră!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de vinete la borcan pentru iarnă. Această minunată rețetă este dezvăluită de mama soacră. Iată ce spune ea: ”Este o alternativă excelentă la vinetele proaspete pentru iarnă. Am încercat să gătesc o gustare similară după diferite rețete, dar vinetele gătite în acest fel sunt incredibil de gustoase.”

INGREDIENTE  

– 2,5 kg de vinete

– 1 morcov

– 3 ardei dulci

– 2 cepe

– 1 căpățână de usturoi

– 1 linguriță semințe de muștar uscat

– 1/2 linguriță de piper negru măcinat

– 1/2 linguriță de ardei iute uscat măcinat

– 1 legătură de mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE MARINADĂ  

– 500 ml de apă

– 300 ml de ulei vegetal

– 100 g de zahăr

– 2 frunze de dafin

– 100 ml de oțet 9%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați foarte bine vinetele. Îndepărtați codițele vinetelor și tăiați-le cuburi. Puneți vinetele într-un bol și adăugați-le o porție bună de sare. Puneți mai multă sare, nu vă fie frică! Amestecați ingredientele. Lăsați vinetele pentru 1 oră, să elibereze suc.

2. Scurgeți bine vinetele de lichidul eliberat. Apoi spălați-le sub un jet de apă potabilă.

3. Curățați morcovul. Spălați-l și dați-l prin răzătoarea pentru morcovul coreean.

4. Pregătiți marinada: turnați într-un castron apa, uleiul vegetal și oțetul. Adăugați zahărul și frunzele de dafin. Amestecați ingredientele din castron. Puneți castronul pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Apoi adăugați în marinadă vinetele și morcovul ras. Fierbeți ingredientele la foc moderat, timp de 20 de minute.

5. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt. Curățați ardeiul, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-l cuburi mici. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Spălați mărarul și tăiați-l mărunt.

6. Adăugați în castronul cu ingrediente usturoiul, ceapa, ardeiul, mărarul, muștarul, piperul negru măcinat și ardeiul iute. Mai fierbeți ingredientele timp de doar 2 minute. Opriți focul.

7. Sterilizați 5 borcane a câte 500 ml și zvântați-le folosind prosopul de bucătărie. Umpleți borcanele cu gustarea aromată de vinete, dar lăsați aproximativ 1 cm de spațiul liber, pentru sucul care va apărea.

8. Capsați borcanele cu capace, întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o pătură groasă. Lăsați conservele să se răcească complet sub pătură. Apoi dați-le în pivniță sau cămară. După două luni, vinetele apetisante sunt gata pentru a le servi. Vinetele deschise se păstrează la temperatura camerei.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1