Rețeta mea preferată a pandișpanului clasic – atât de moale și pufos, încât se topește în gură!

Pandișpanul pregătit în condiții casnice se obține deosebit de gustos. Acesta este perfect pentru a fi folosit la prepararea torturilor și a prăjiturilor de casă. Uimitor, dar un astfel de deliciu poate fi pregătit din cele mai simple ingrediente, mereu prezente în bucătărie. Doar alegeți crema preferată și bucurați-i pe cei dragi cu un desert fascinant.

INGREDIENTE

– 4  ouă calde (la temperatura camerei)

– 120 g de zahăr

– 90 g de făină

– 30 g de amidon

– 1 linguriță rasă praf de copt

– vanilie (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spargeți ouăle într-un bol. Bateți ușor, folosind un mixer la viteză mică.

2. Adăugați în bol zahărul și amestecați. Treptat, măriți viteza mixerului și amestecați. Obțineți o masă albă și pufoasă (urmele de la tel trebuie să se păstreze pe suprafața spumei timp de câteva secunde). Timpul necesar depinde de modelul și puterea mixerului (ouăle se bat timp de aproximativ 4-10 minute).

3. Amestecați făina cu amidonul și praful de copt. Cerneți amestecul obținut în bol (treptat, în 3-4 porții). Amestecați cu grijă, mișcând spatula de sus în jos (într-un tempou mai rapid). Obțineți un aluat omogen.

4. Tapetați fundul formei detașabile cu hârtie de copt (pereții nu necesită a fi unși). Turnați aluatul în formă și rotiți-o de câteva ori, în jurul axei sale. Astfel, pandișpanul se va coace uniform.

5. Coaceți pandișpanul în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 140 grade, timp de 40-50 de minute. Timpul de coacere și temperatura depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. În nici un caz nu deschideți ușa cuptorului primele 30 de minute.

6. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească în forma de copt, timp de 20 de minute.

7. Îndepărtați forma. Dacă doriți să pregătiți un tort, puneți pandișpanul (la temperatura camerei) într-o pungă și lăsați-l pentru 8-10 ore.

Notă: Dacă folosiți o formă de copt cu diamentrul de 18 cm, veți obține un pandișpan de 8 cm în înălțime. Puteți folosi și o formă fără pereți înalți, de 20-22 cm în diametru.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1