Rețeta pâinii la tigaie, a unui brutar profesionist!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de pâine la tigaie. Este o rețetă mai puțin obișnuită, după care pâinea se prepară foarte simplu. Se coace la tigaie și în fine veți obține o pâinică rumenă, pufoasă și foarte gustoasă. Doar respectați tehnologia noastră simplă de gătit și în curând puteți servi întreaga familie cu o pâine de casă aromată. Această pâine este mult mai gustoasă decât cea din comerț, iar aroma sa va atrage rapid toată familia la masă.

INGREDIENTE  

– 450-500 g de făină cernută

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 150 ml de chefir la temperatura camerei

– 150 ml de apă caldă

– 1 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți făina într-un bol mai adânc. Formați o adâncitură în făina din bol și adăugați sarea, zahărul și drojdia uscată. Apoi turnați chefirul și apa caldă. Frământați aluatul.

2. Adăugați în bolul cu aluat uleiul vegetal. Frământați bine aluatul.

3. Acoperiți bolul cu aluat cu un fragment de folie alimentară, apoi cu un prosop. Dați aluatul la un loc cald, pentru aproximativ 1-1.5 ore, să crească.

4. Puneți aluatul pe masa înfăinată, mai frământați-l puțin și modelați o bilă din acesta.

5. Puneți bila de aluat într-o tigaie unsă cu ulei vegetal, aplatizați-o ușor și uniformizați-o. Acoperiți tigaia cu capac și lăsați-o pentru 20 minute.

6. Puneți tigaia pe foc. Coaceți pâinea la foc mic, timp de aproximativ 60 minute. Apoi întoarceți pâinea pe partea opusă și mai coaceți-o timp de 15-20 minute, până se va rumeni frumos.

7. Puneți pâinica pe un platou de lemn și lăsați-o puțin să se răcească. Serviți pâinea de casă cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1