Rețeta pas cu pas a unor lipii subțiri și gustoase – deja ocolesc rafturile cu lipii din comerț.

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de lipii de casă. Lipiile se prepară extrem de simplu, sunt foarte fine, gustoase și subțiri. Deja veți ocoli rafturile cu lipii din comerț. Delicioasele lipii pot fi servite în calitate de gustare cu sosul preferat, puteți pregăti rulade, umplându-le cu carne, brânză de vaci sau cașcaval. Cu puțină îndemânare veți prepara lipiile destul de rapid.

INGREDIENTE  

– 350 g de făină cernută

– 200 ml de apă clocotită

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 linguriță rasă de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți făina într-un castron, adăugați sarea, uleiul vegetal și turnați apa clocotită, imediat ce o luați de pe foc.

2. Amestecați imediat ingredientele cu ajutorul unei spatule, apoi, după ce apa devine mai călduță, frământați aluatul cu mâinile.

3. Puneți aluatul finit într-o pungă alimentară și lăsați-l pentru 30 de minute, la temperatura camerei. Nu acoperiți aluatul cu prosop, deoarece se poate usca deasupra.

4. Puneți aluatul pe un tocător de lemn și mai frământați-l puțin. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic, cu care este plăcut de lucrat.

5. Împărțiți aluatul în 5-6 părți egale (dacă tigaia pentru lipii are diametrul de 35 cm). Dacă tigaia este mai mică, atunci împărțiți aluatul în 10-12 bucăți egale.

6. Formați din aluatul împărțit niște bile. Întindeți din acestea blaturi cât mai subțiri.

7. Luați un blat și puneți-l în tigaia încinsă uscată. Coaceți blatul timp de 20-30 de secunde, până apar primele bule. Apoi întoarceți blatul pe partea opusă și coaceți-l timp de 30-40 de secunde. Puneți lipia pe un platou și ungeți-o cu puțină apă, pe ambele părți, folosind pensula de silicon. Apoi acoperiți-o imediat cu un prosop. Dacă nu veți face acest lucru, lipia se va transforma într-un pesmet.

8. Procedați similar cu aluatul rămas. Lăsați lipiile sub prosop timp de 15-20 de minute.

Notă: Dacă aveți pre mult aluat sau v-ați plictisit, puteți păstra aluatul rămas la congelator.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1