Rețeta preferată a bunicii, ce la vârsta de 87 de ani pur și simplu adoră aceste roșii marinate cu semințe de muștar!

Vă prezentăm o rețetă de roșii marinate cu boabe de muștar, ce se prepară foarte ușor și într-un timp record. Obțineți cele mai gustoase, suculente, aromate și picante roșii, din toate ce le-ați încercat până acum. Sunt un bun aperitiv sau garnitură pentru carne, pește sau cartofi. Uimiți-i pe cei dragi cu gustul original și aspectul apetisant al acestor roșii marinate.

INGREDIENTE

– 1 kg de roșii

– 1 linguriță boabe de muștar

– 7-12 boabe de ienibahar

– 2 frunze de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ 

– 1 l de apă

– 100 ml de oțet 9%

– 3 lingurițe (30-35 g) de sare

– 2,5 linguri (60-65 g) de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Sterilizați borcanele.

2. Spălați roșiile (alegeți roșii mai mici). Umpleți borcanele cu roșii. Turnați în borcane apă clocotită și acoperiți-le cu capace. Lăsați-le la temperatura camerei pentru 10-15 minute.

3. Scurgeți apa din borcane într-o cratiță. Puneți cratița la foc și aduceți apa până la fierbere. Adăugați sarea, zaharul și oțetul. Amestecați. Fierbeți marinada timp de 2 minute.

4. Aranjați în borcanele cu roșii boabele de muștar, frunzele de dafin și ienibaharul. Turnați marinada fierbinte în borcane.

5. Închideți borcanele cu capace și întoarceți-le cu susul în jos. Acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați-le să se răcească. Roșiile pot fi păstrate la temperatura camerei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1