Rețeta rapidă a aluatului opărit – se obțin pateuri deosebit de delicioase!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de aluat opărit. Cu un astfel de aluat, veți pregăti pateuri uimitoare, care nu vor lăsa indiferent pe nimeni. Aluatul este foarte fin și aerat, care și se prepară foarte simplu. Cel mai important este că aluatul aproape că nu absoarbe uleiul în timpul prăjirii. Vă sugerăm să pregătiți o porție triplă de aluat pentru a găti plăcinte sau pateuri apetisante, deoarece vor dispărea într-o clipă.

INGREDIENTE 1 ETAPĂ 

– 3 linguri de făină cernută

– 1 lingură de zahăr

– 1 pahar de apă clocotită

– 1 linguriță de sare

– 3 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE A 2 ETAPĂ

– 1 pahar de apă caldă

– 20 g de drojdie proaspătă sau 1,5 linguriță de drojdie uscată

– 3 gălbenușuri

– 4-5 pahare de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Începeți să pregătiți aluatul: amestecați într-un bol făina cernută cu zahărul și sarea, apoi turnați apa clocotită, imediat ce o luați de pe foc. Mixați bine ingredientele din bol, folosind mixerul, telul sau blenderul. Lăsați compoziția să se răcească până la temperatura camerei.

2. Treceți la etapa 2: turnați în compoziția răcită apă caldă, adăugați gălbenușurile și drojdia. Omogenizați ingredientele din bol, apoi turnați treptat făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu aluat cu un prosop și lăsați-l la un loc cald, pentru aproximativ 1 oră.

3. Aluatul este gata. Alegeți umplutura dorită, fie dulce sau sărată. Modelați plăcinte sau pateuri cu umplutura preferată și prăjiți-le într-o tigaie bine încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți. Serviți patiseria rumenă, aromată și apetisantă cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1