Rețeta simplă a unui desert deosebit de savuros – aveți nevoie de doar 4 ingrediente!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta magică de șerbet cu alune. Deliciul este un desert de origine orientală, pe bază de alune, într-un fondant cremos. Desertul apetisant cu alune se prepară forte simplu și din cele mai banale ingrediente. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi. Capodopera cu alune este un desert absolut fantastic, cu gust de caramelă și aroma deosebită. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert neobișnuit.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de alune

– 3,5 pahare de zahăr

– 1 pahar de lapte

– 80 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-o cratiță laptele cu 3 pahare de zahăr. Amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc. Fierbeți compoziția la foc mic, amestecând periodic, timp de 30 de minute.

2. Prăjiți alunele într-o tigaie uscată, până devin aurii. Opriți focul și lăsați-le să se răcească. Decojiți-le.

3. Topiți zahărul rămas într-o tigaie uscată și gătiți-l până va căpăta o culoare maro. Adăugați caramela obținută în cratița cu lapte și fierbeți amestecul timp de aproximativ 1 oră, până va fi gata. Adăugați untul și amestecați compoziția. Opriți focul.

4. Tapetați o tavă sau formă de copt cu hârtie și răspândiți pe toată suprafața acesteia alunele. Turnați deasupra lor amestecul caramelizat. Bateți ușor tava de masă ca să se uniformizeze caramela.

5. Dați deliciul la un loc rece pentru cel puțin 3-4 ore. Șerbetul de casă se taie pe porțiuni destul de groase, folosind cuțitul bine ascuțit. Așezați desertul apetisant pe o farfurie și serviți-l alături de o ceașcă cu lapte cald sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1