Rețeta unui chec deosebit de fin, pe bază de smântână – aveți nevoie de doar câteva minute libere!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta rapidă de chec pe bază de smântână cu nuci și stafide. Prăjitura se prepară foarte simplu și rapid, chiar fără bătăi de cap. Din cele mai accesibile ingrediente veți obține o prăjitură aromată și foarte gustoasă, perfectă pentru a fi servită cu o cană de ceai sau cafeluță.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de smântână 20%

– 3 ouă

– 130 g de făină cernută

– 180 g de zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– 1 plic de zahăr vanilat

– 150 g amestec de nuci și stafide

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine stafidele, apoi opăriți-le cu apă clocotită. Lăsați stafidele în apă timp de 15 minute, apoi strecurați-le și zvântați-le folosind prosopul de hârtie.

2. Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le timp de 1-1,5 minute, folosind mixerul. Apoi adăugați zahărul și iar bateți ingredientele timp de 2 minute.

3. Adăugați în bolul cu ouăle bătute smântâna, făina cernută, praful de copt, zahărul vanilat și amestecul de nuci cu stafide. Omogenizați aluatul.

4. Turnați aluatul într-o tavă de copt, preventiv unsă cu unt. Uniformizați aluatul.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Apoi puneți deliciul pe un platou. La dorință puteți decora desertul aromat cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1