Rezerve pentru iarnă: 12 produse pe care trebuie neapărat să le congelați!

Iarna este foarte comod să aveți la îndemână o pungă cu legume sau fructe înghețate. Din păcate, însă, puține sunt gospodinele care beneficiază de avantajele acestei idei. Astăzi dorim să vă prezentăm o listă de produse pe care pur și simplu trebuie să le congelați. Dacă le veți congela în acest an, cu siguranță, o veți face și la anul și probabil în cantități mai mari.

Iată care sunt aceste produse.

Caise, prune

Aceste fructe vă vor bucura din plin în toiul iernii. Caisele și prunele se congelează fără sâmburi și se repartizează în pungi de plastic cu fermoar.

Mere, gutuie, pere

Procedura de înghețare a acestor fructe este ceva mai complicată. Trebuie să le tăiați felii, apoi să le puneți într-un bol și să le stropiți cu suc de lămâie pentru a nu se face maronii. După care trebuie să le lăsați să se usuce în tăvi și să le puneți în congelator. Apoi le scoateți și le repartizați în pungi cu fermoar.

Mazăre verde, porumb, fasole verde

Înainte de congelare produsele se opăresc puțin, apoi se lasă la răcorit pe o pânză curată, moale. Apoi le repartizați prin pungi cu fermoar și le puneți la congelator.

Ardei gras

Ardeii mari și frumoși se congelează pentru salate, iar cei medii pentru supe, ciorbe etc. După congelare este necesar să-i puneți unul în altul, construind o mică piramidă.

Morcovi

Morcovii se dau prin răzătoare mare și se pun în pungi cu fermoar. Apoi se pun la congelator. Pentru un amestec de legume morcovii se taie cuburi și se opăresc. Când se răcesc, se pun la congelator.

Vinete, dovlecei

Se taie cuburi sau rondele, apoi se pun în pungi și la congelator. Acestea se vor potrivi de minune pentru ciorbe sau supe.

Conopidă

Înainte de congelare necesită să fie opărită, desfăcută în mici buchețele și aranjată în pungi de plastic.

Broccoli

Această legumă nu trebuie opărită înainte de congelare. Broccoli trebuie bine spălat, uscat, desfăcut în buchețele și congelat în pungi de plastic sau caserole.

Roșii

Roșiile mici se congelează întregi, făcându-le o mică găurică pentru a nu crăpa. Roșiile mai mari trebuie tăiate rondele sau cuburi pentru a fi congelate.

Ciuperci

Ciupercile trebuie nu doar uscate, dar și congelate! Înainte de congelare trebuie curățate, spălate, uscate și puse în pungi cu fermoar.

Fructe de pădure

În general orice fructe de pădure pot fi congelate. Doar că unele își păstrează gustul și forma mai bine, iar altele mai puțin. Puteți congela cu îndrăzneală zmeură, mure, coacăze, fragi și căpșuni. Unii preferă să le dea prin blender și să le adauge puțin zahăr. În perioada rece a anului acest amestec este excelent pentru a fi adăugat în iaurturi sau cocktailuri.

Verdețuri

Se recomandă a fi congelate în containere. Verdețurile se spală și se taie mărunt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1