Ridiche conservată pentru iarnă – un aperitiv demn de toate laudele!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de ridiche conservată pentru iarnă. Ridichea conservată este ceva unic și incredibil de gustos! Cel mai bun lucru este că toate vitaminele, datorită acestei metode de conservare, se păstrează. Ridichea conservată este ideală pentru salate sau pentru prepararea cărnii, folosită ca un ingredient pentru marinadă.

INGREDIENTE  

– 1 kg de ridiche

– 4 linguri de ulei vegetal

– 8-9 boabe de piper negru

– 3 lingurițe de sare

– 900 ml de apă

– 2 frunze de dafin

– 20 g de pătrunjel

– 20 g de mărar

– 60 ml oțet de mere 6%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați foarte bine ridichea. Îndepărtați-i capetele și tăiați-o rondele. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Amestecați într-un bol ridichea cu verdeața tăiată.

2. Sterilizați 2 borcane a câte 0,5 l, apoi umpleți-le cu amestecul de ridiche.

3. Pregătiți marinada: luați o cratiță, turnați în aceasta 900 ml de apă, adăugați piperul negru, sarea, 2 frunze de dafin și 4 linguri de ulei vegetal. Puneți cratița pe foc. Amestecați ingredientele și aduceți-le până la fierbere. Apoi turnați oțetul și amestecați marinada.

4. Umpleți borcanele cu marinadă, apoi capsați-le. Aranjați într-un loc potrivit borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați conservele să se răcească complet sub plapumă, apoi dați-le la cămară sau pivniță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1