Roșii conservate cu dovlecei ”Saturn” – un deliciu original, ce dispare imediat de pe masă!

Vă prezentăm o rețetă de roșii delicioase, conservate cu dovlecei. Obțineți niște legume proaspete și deosebit de aromate, cu aspect apetisant și foarte original. Aceste legume cu siguranță vor fi foarte solicitate de către toți membrii familiei, pe parcursul întregii ierni. Serviți-le cu carne sau în calitate de aperitiv la masa de sărbătoare. Vor dispărea imediat de pe masă.

INGREDIENTE

-2 kg de roșii mici

-1.5 kg de dovlecei

-50 g de zahăr

-50 ml de oțet 6%

-50 g de sare

-3 frunze de vișin

-1 frunză de hrean

-2 frunze de dafin

-4 căței de usturoi

-2 ardei iuți

-4 boabe de ienibahar

-1/2 ardei gras

-mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați dovleceii și tăiați-i rondele. Îndepărtați-i semințele. Aranjați roșia în spațiul obținut.

2. Pregătiți un borcan sterilizat. Aranjați la fundul borcanului hreanul, frunzele de vișin, usturoiul, ardeiul iute (fără semințe), ienibaharul și o jumătate de ardei gras. Umpleți borcanul cu roșiile, aranjate în inele de dovlecei. Deasupra aranjați o crenguță de mărar.

3. Turnați în borcan apă clocotită și lăsați-l pentru 10-15 minute la temperatura camerei. Scurgeți apa. Repetați procesul de două ori.

4.  A treia oară, scurgeți apa într-o cratiță. Adăugați în cratiță sarea și zahărul. Puneți-o pe foc și aduceți marinata până la fierbere. Când va începe să fiarbă, turnați în cratiță oțetul.

5. Turnați marinata fierbinte în borcan și închideți-l cu un capac. Întoarceți borcanul cu susul în jos și lăsați-l să se răcească. Nu este nevoie să-l acoperiți cu o plapumă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1