Roșii dulci pentru iarnă – cel mai delicios și economic aperitiv!

Sezonul roșiilor este în toi, de aceea, nu ratați rețeta prezentată de mai jos. Marinada este extrem de aromată și gustoasă, iar roșiile se obțin deosebit de savuroase. Roșiile marinate cu zahăr sunt pe placul tuturor. Nu vă speriați de cantitatea excesivă a zaharului pentru marinadă. Iarna când veți deschide borcanul de roșii dulci, veți fi înnebuniți de aroma și savoarea acestora. O sa le îndrăgiți atât de mult, încât o să le preparați în fiecare an.

INGREDIENTE (PENTRU UN BORCAN DE 1 L)

– roșii

– 0,5 ceapă

– 3-4 căței de usturoi

– 1 umbrelă de mărar

– 1 frunză de dafin

– boabe de muștar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ

– 5 linguri de zahăr

– 1 lingură de sare

– 3 linguri de oțet 6% (de mere sau de vin)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și uscați roșiile cu ajutorul unui prosop de hârtie. Înfigeți roșiile cu o scobitoare în jurul cotorului (astfel coaja va rămâne întreagă).

2. Curățați și tăiați ceapa jumătăți de rondele. Curățați usturoiul.

3. Aranjați la fundul borcanului frunza de dafin, umbrela de mărar și boabele de muștar. Umpleți borcanul cu roșii. Alternați straturile de roșii cu ceapa și usturoiul. Turnați apa clocotita în borcane și lăsați-le pentru 15 minute.

4. Scurgeți apa din borcane într-o cratiță. Adaugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere.

5. Turnați marinada fierbinte în borcane și închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați roșiile pentru 1-2 zile.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1