Roșii în suc propriu pentru iarnă – o rețetă extrem de gustoasă și aromată!

Fiindcă suntem în plin sezon al roșiilor coapte și dulci, echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă de roșii cu ienupăr în suc propriu. Roșiile conservate după această rețetă sunt deosebit de gustoase, pot fi consumate ca atare sau adăugate în diverse bucate.

Vă recomandăm cu mare drag această rețetă de roșii conservate, fiindcă sunt foarte delicioase, aromate și cu o notă subtilă de ienupăr, care le oferă roșiilor un gust parfumat și deosebit.

Ingrediente

-6.5 kg de roșii (3.5 kg de roșii mici și 3 kg de roșii coapte mari)

-cuișoare

-ienibahar

-ienupăr (am folosit boabe uscate)

-3 linguri de sare

-6 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați și uscați borcanele, țineți-le la cuptor timp de 10 minute la 110 grade. Apoi scoateți-le din cuptor, lăsați-le să se răcească și umpleți-le cu roșii mici spălate. Înțepați roșiile cu o furculiță, ca să nu se crape coaja.

2. Spălați roșiile cele mari, tăiați-le în sferturi și puneți-le într-o cratiță de 5 l, în care ați fiert în prealabil ½ pahar de apă. După ce roșiile se vor înmuia, amestecați-le cu blenderul direct în cratiță, apoi treceți-le printr-o sită, amestecându-le cu o lingură de lemn. Puneți masa obținută într-o cratiță curată și fierbeți-o timp de 15 minute, până va apărea spuma. Puneți 1 lingură de sare și 2 linguri de zahăr la 1 l de suc. Puteți adăuga sare și zahăr după gust, dacă roșiile nu sunt dulci, atunci puneți mai mult zahăr, dacă roșiile sunt dulci, atunci adăugați mai puțin zahăr.

3. Am obținut 2 borcane cu roșii, un borcan de un litru și unul de 800 g. Fierbeți apa și turnați-o peste roșii, acoperiți-le cu capace sterilizate și lăsați-le să stea timp de 20 de minute, apoi scurgeți apa și adăugați în fiecare borcan câte 3-5 boabe de ienibahar (în funcție de mărime), 3-5 cuișoare și 5 boabe de ienupăr.

4. Turnați deasupra sucul clocotit (pentru umplut borcanele cu roșii am folosit aproximativ 2.8 l de suc de roșii), închideți borcanele cu capace, întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Eu scot plapuma după 5 ore și le las să se răcească complet. Păstrați borcanele cu roșii la loc întunecat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1