Roșii marinate rapid, perfecte pentru o fripturică sau carne la grătar!

Vă prezentăm astăzi o rețetă deosebită de roșii marinate, care se prepară foarte simplu, iar gustul este de neuitat. Veți obține niște roșii delicioase, cu un gust senzațional. Această rețetă este colăcelul de salvare pentru gospodinele care nu au mult timp la dispoziție. Nu ezitați să preparați roșiile după această rețetă. Veți rămâne încântați!

INGREDIENTE 

– 50 ml de ulei vegetal

– 30 ml apă

– 25 ml de oțet 9%

– 3 linguri de zahăr

– 1 lingură de sare

– 1 ardei dulce roșu

– 1 ardei iute

– 4-6 căței de usturoi (după gust)

– 20 g de mărar

– 20 g de pătrunjel

– 700 g de roșii

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți marinada: într-un bol, amestecați uleiul vegetal cu apa, oțetul, zahărul și sarea. Amestecați bine. Lăsați marinada să se macereze.

2. Curățați ardeiul dulce și îndepărtați cotorul cu semințe. Dați-l prin răzătoarea mare până la coajă. Coaja ardeiului dulce nu trebuie dată prin răzătoare.

3. Curățați ardeiul iute și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-l cuburi mici. Dacă doriți un gust și mai picant, adăugați semințele ardeiului iute.

4. Într-un vas, amestecați ardeiul dulce cu ardeiul iute. Adăugați usturoiul presat și amestecați.

5. Spălați verdeața și uscați-o cu un prosop de bucătărie. Tocați verdeața mărunt.

6. Spălați roșiile și îndepărtați cotorul. Tăiați roșiile în 4 părți egale. Dacă roșiile sunt mari, tăiați-le în 6 sau 8 părți egale.

7. Alegeți o caserolă de sticlă (cu capac) și aranjați pe fundul acesteia o parte din roșiile tăiate. Apoi acoperiți roșiile cu amestecul de ardei și verdeața tocată. Uniformizați fiecare strat cu ajutorul unei spatule.

8. Amestecați iar marinada și turnați-o peste legume (aproximativ 2 polonice mici). Alternați astfel straturile de legume, apoi turnați marinada rămasă (dacă vasul dvs are un volum mediu, ar trebui să obțineți 3 straturi).

9. Acoperiți caserola cu capac și dați-o la frigider pentru 8 ore. Salata se păstrează în frigider, timp de 2-3 zile.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1