Roșii murate, gata în doar 3 zile! Sunt la fel de delicioase precum roșiile din butoi!

Roșiile murate reprezintă un aperitiv deosebit de aromat, suculent și foarte gustos. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu cele mai bune roșii, atunci rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie. În doar 3 zile obțineți un aperitiv foarte gustos, ce va fi apreciat la cel mai înalt nivel. Roșiile vor fi la fel de bune precum celea din butoi.

INGREDIENTE

-3 kg de roșii

-1 legătură de țelină (tulpini cu frunze)

-1 căpățână de usturoi

-1 legătură de mărar

-3 l de apă

-6 linguri de zahăr

-6 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și uscați verdeața pe un prosop de hârtie. Aceasta poate fi lăsată întreagă sau ruptă bucăți mai mici. Curățați usturoiul.

2. Spălați roșiile și uscați-le pe un prosop de hârtie. Cu grijă, întretăiați fiecare roșie și îndepărtați cotorul. Spațiul obținut nu trebuie să fie prea mare.

3. Într-o cratiță, amestecați apa cu sarea și zahărul. Aduceți saramura până la fierbere.

4. Când apa va începe să fiarbă, adăugați în cratiță tulpinile de țelină. Peste 30 de secunde scoateți-le din apă, folosind o spumieră.

5. Așezați în borcane mai întâi puțină verdeață, apoi roșiile (cu partea tăiată orientată în sus). Alternați astfel straturile de roșii cu cele de verdeață (țelină și mărar) și usturoi.

6. Umpleți borcanele cu saramura fierbinte. Păstrați aproximativ 1 pahar de saramură. Dacă peste noapte roșiile vor absoarbe mai mult lichid, veți putea adăuga saramură în borcane.

7. Acoperiți borcanele cu capace și lăsați roșiile la temperatura camerei pentru 3 zile. Gustați saramura – dacă aceasta va fi gustoasă și suficient de acrișoară, atunci puteți da roșiile la frigider. Peste o zi veți savura cele mai bune roșii din toate.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1