Roșii murate în 3 zile – o rețetă ingenioasă și rapidă, care merită încercată!

Sunteți în plin sezon de roșii proaspete, dar aveți o poftă nebună de roșii murate? Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă nemaipomenită de roșii, care se murează în doar 3 zile.

Aceste roșii sunt aromate și absolut delicioase. Roșiile se prepară din puține ingrediente, au un gust incredibil de bun și pot fi savurate alături de bucatele preferate. Vă recomandăm cu drag această rețetă ingenioasă!

Ingrediente

-3 kg de roșii de mărime medie

-1 legătură de tulpini de țelină

-1 căpățână de usturoi

-1 legătură de mărar (sau 2 linguri de semințe de mărar)

-2 linguri de sare (la 1 l de apă)

-2 linguri de zahăr (la 1 l de apă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele necesare. Tăiați frunzele de țelină, apoi tăiați tulpinile de țelină în bucăți cu lungimea de aproximativ 10 cm. Puneți mărarul întreg sau tăiați-l, la dorință.

2. Spălați roșiile și uscați-le bine.

3. Pentru ca roșiile să se mureze timp de 3 zile, este necesar să scoateți cotorul la fiecare roșie. Nu este complicat și nu vă ia mult timp.

4. Tăiați cotoarele atent, astfel încât găurile să nu fie prea mari, în caz contrar, roșiile se vor desface, când vor fi acoperite cu apă clocotită. La dorință, puteți pune câte o felie de usturoi în fiecare gaură. Curățați usturoiul. Aduceți 3 l de apă la fierbere, adăugați sarea și zahărul. Puneți tulpinile de țelină în apa clocotită și fierbeți-le timp de 30 de secunde, apoi scoateți-le rapid. Lăsați cratița la foc mic.

5. Așezați în borcan roșiile, mărarul, frunzele și tulpinile de țelină și usturoiul. Încercați să puneți roșiile cu găurile în sus, ca să iasă aerul în timp ce turnați saramura. Aerul împiedică pătrunderea saramurii în interior. Turnați deasupra saramura. Lăsați aproximativ un pahar de saramură deoparte, în caz că va trebui să mai adăugați saramură a doua zi.

6. Lăsați borcanul la temperatura camerei. Am acoperit borcanul cu o farfurie. După 3 zile saramura va deveni mai închisă la culoare și vor apărea bule la suprafața borcanului. Această metodă de murare este foarte comodă, deoarece puteți gusta mereu saramura și să verificați dacă roșiile sunt murate. Închideți borcanul cu un capac, după ce s-au murat roșiile și dați-l la frigider. Puteți servi roșiile după o zi.

7. Deși aceste roșii nu conțin alte condimente, în afară de usturoi, mărar și țelină, acestea sunt deosebit de aromate și gustoase. Tulpinile de țelină sunt la fel de gustoase.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1