Roșii murate în pungi – cea mai simplă și rapidă rețetă de casă. În doar 2 zile veți savura roșii delicioase și aromate!

Dacă aveți poftă de roșii murate, atunci vă recomandăm cu drag această rețetă uimitoare de murare a roșiilor. Roșiile preparate după această rețetă se murează în doar 2 zile, sunt absolut delicioase, aromate și ușor picante.

Pentru aceasta veți avea nevoie de doar 5 ingrediente: roșii, sare, zahăr, usturoi, mărar și deja pungile în care le veți depozita. Foarte simplu, ușor și rapid veți avea pe masă roșii murate extrem de gustoase!

Ingrediente

-1 kg de roșii

-1 lingură de sare

-1 linguriță de zahăr

-1-2 caței de usturoi

-mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Trebuie să alegeți roșii aproximativ de aceeași mărime, pentru ca roșiile să se mureze simultan. Spălați roșiile, tăiați-le pedunculii și așezați-le în pungi.

2. Curățiți usturoiul, mărunțiți-l și adăugați-l în roșii.

3. Tocați mărunt mărarul proaspăt sau tulpinile uscate. Roșiile vor fi delicioase cu orice fel de mărar. Mărarul proaspăt nu este atât de dur, iar semințele uscate sunt foarte aromate.

4. Adăugați sarea și zahărul. Legați punga și agitați bine roșiile.

5. Puneți punga cu roșiile într-o altă pungă și păstrați-o într-un loc cald, agitând-o periodic.

6. După câteva zile veți avea pe masă roșii murate rapid, cu usturoi și mărar foarte gustoase și picante.

Notă: de obicei, roșiile coapte se murează în aproximativ 2 zile, de asemenea, puteți mura roșii verzi, doar că va trebui să așteptați mai mult timp – aproximativ 4 zile.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1