Roșii pentru iarnă, conservate jumătăți – le prepar în fiecare an!

Vă prezentăm o rețetă de roșii delicioase, conservate pentru iarnă. Datorită faptului că acestea se dau la borcan tăiate în jumătăți, au un aspect deosebit de apetisant. Acestea se prepară foarte simplu și rapid, fiind un mod excelent de a păstra roșiile aromate și suculente pentru sezonul rece. Pregătiți-le dar o dată și acestea vor fi mereu prezente în cămară.

INGREDIENTE PENTRU 10 BORCANE A CÂTE 1 L FIECARE

– 5-6 kg de roșii (cu coajă tare)

– 10 cepe (cel mai bine e să folosiți ceapa roșie)

– 4-5 ardei grași

– 20 căței de usturoi

– 10 frunze de hrean

– 10 umbrele de mărar

– acid citric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SARAMURĂ

– 1 l de apă

– 70 g de zahăr

– 50 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine borcanele.

2. Spălați bine roșiile, ardeii, mărarul și frunzele de hrean. Curățați ardeii și tăiați-i rondele. La fel, puteți tăia fiecare ardei în 8 părți. Curățați usturoiul. Curățați ceapa și tăiați-o rondele.

3. Așezați legumele în borcane: puneți la fundul borcanului o umbrelă de mărar, o jumătate frunză de hrean și 2 căței de usturoi.

4. Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le în borcan. Alternați straturile de roșii cu cele de ceapă. Așezați ardeii pe marginea borcanului. Acoperiți legumele cu o jumătate frunză de hrean.

5. Turnați în borcane apă clocotită și lăsați-le pentru 20 minute.

6. Fierbeți aproximativ 6-7 l de saramură: într-o cratiță, turnați apa, sarea și zahărul. Aduceți amestecul până la fierbere.

7. Scurgeți apa din borcane. Adăugați câte 1/3 linguriță de acid citric în fiecare borcan.

8. Umpleți borcanele cu saramura clocotită și închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă caldă. Lăsați-le să se răcească timp de 5 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1