Roșii picante pentru iarnă – cel mai aromat și gustos aperitiv din toate ce le-am încercat vreodată!

Doriți iarna să vă răsfățați cu ceva mai deosebit? Vă propunem o rețetă de roșii conservate cu ardei grași. Acestea sunt aromate, picante, gustoase și sănătoase.Conserva combină legume și verdețuri savuroase, de aceea este perfectă pentru a fi servită cu orice fel de mâncare cu carne, pește sau cartofi. Serviți roșiile la cina de familie sau la masa de sărbătoare. Succesul este garantat.

INGREDIENTE

– 2 kg de roșii

– 4 ardei grași

– 2 căpățâni de usturoi

– 2 ardei iuți

– busuioc

– țelină

– mărar

– pătrunjel

– 100 ml de oțet 9%

– 100 g de zahăr

– 100 ml de ulei vegetal

– 2 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați roșiile. Îndepărtați cotorul (la dorință)  și tăiați-le în jumătate.

2. Preparați dressing-ul: dați prin mașina de tocat carne ardeii, usturoiul, țelina, busuiocul, mărarul și pătrunjelul (preventiv spălați și curățați legumele). Amestecați cu ajutorul unei spatule de lemn.

3. Aranjați într-un borcan de 3 l primul strat de roșii, cu pulpa orientată în sus. Acoperiți-le cu dressing-ul preparat. Alternați astfel straturile de roșii și dressing până umpleți borcanul.

4. Turnați în borcan apă clocotită. Adăugați oțetul, zahărul, uleiul și sarea. Închideți borcanul cu capac de plastic. Întoarceți borcanul cu susul în jos și dați-l la un loc rece, să se macereze pentru o zi. Savurați cu plăcere!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1