Roșii slab sărate cu usturoi – un gust incomparabil!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi, o rețetă originală de roșii slab sărate, preparate foarte simplu. Legumele slab sărate reprezintă un deliciu deosebit de crocant, aromat, colorat și foarte gustos. Descoperiți în rețeta de astăzi cel mai apetisant și delicios preparat de roșii, gătit într-un timp record și cu minim efort. Astfel, veți obține cea mai aromată și ușor picantă gustărică pentru carnea coaptă la cuptor sau la grătar și nu numai.

INGREDIENTE  

– 1 kg de roșii medii

– 1,5 l de apă

– 4 linguri de sare

– 2 linguri de zahăr

– 1,5 linguriță de oțet

– 5 fire de mărar

– 1 rădăcină de pătrunjel

– 3 frunze de dafin

– 2 frunze de coacăză

– 4 frunze de vișin

– 6 boabe de piper negru

– 1/3 linguriță semințe de muștar

– 1/3 linguriță de boia roșie

– 2 cuișoare

– 6-8 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați 6-8 căței de usturoi și tăiați-l felii subțiri. Curățați rădăcina de pătrunjel și tăiați-o cuburi mici. Spălați mărarul și tăiați-l mărunt.

2. Spălați bine roșiile și faceți la fiecare câte o mică incizie pe partea laterală. Inserați roșiile cu usturoiul tăiat feliuțe.

3. Aranjați roșiile într-o cratiță sau borcan, presărându-le cu sare, zahăr, boabe de piper negru, boia roșie, semințe de muștar, cuișoare, frunze de dafin, coacăză și vișin, mărar și pătrunjel.

4. Aduceți 1,5 l de apă până la un clocot, apoi lăsați-o sub capac pentru 2-3 minute. Turnați apa fiartă deasupra roșiilor, apoi adăugați oțetul. Acoperiți cratița cu capac (sau cu un vas cu apă) și lăsați-o să se răcească complet.

5. Dați cratița cu roșii la frigider pentru 10-12 ore.

Notă: În această saramură puteți păstra roșiile cât doriți. Dacă după 1 săptămână, va mai rămâne ceva din roșii, să știți că se vor transforma din slab sărate în sărate. De asemenea, sunt foarte gustoase.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1