Roșii slab sărate perfecte, după o rețetă armenească!

Până afară este rece și nu miroase a legume proaspete, mereu avem poftă de ele. Dar vara, dintr-un motiv oarecare, toate gândurile sunt la borcănașul de murături și în astfel de momente, puteți să vă răsfățați cu niște legume slab sărate. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de roșii slab sărate, pregătite în armenesc. Va fi o gustare minunată, perfectă alături de niște cărniță la grătar, cartofiori prăjiți sau pește, care și se prepară la un, doi, trei.

INGREDIENTE   

– 1 l de apă

– 3-4 fire de pătrunjel

– 3-4 fire de coriandru

– 3-4 fire de mărar

– 3 căței de usturoi

– piper roșu măcinat după gust

– piper negru măcinat după gust

– 55 g de sare

– 6-8 roșii

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine roșiile. Crestați roșiile aproape până la bază.

2. Spălați toată verdeața, zvântați-o și tocați-o cu un cuțit bine ascuțit. Zdrobiți usturoiul. Amestecați verdeața cu usturoiul într-un vas.

3. Umpleți roșiile pe cât e posibil cu amestecul de usturoi și verdeață, apoi aranjați-le într-o caserolă.

4. Pregătiți saramura: turnați 1 l de apă într-o cratiță, adăugați sarea, piperul măcinat roșu și cel negru. Amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc. Aduceți compoziția până la fierbere și fierbeți-o timp de 3-4 minute. Opriți focul. Lăsați saramura să se răcească.

5. Turnați saramura rece în caserola cu roșii. Acoperiți roșiile cu o farfurie și puneți o greutate (nu prea mare) deasupra. Lăsați roșiile să se macereze timp de 3 zile la un loc cald. Apoi îndepărtați greutatea și farfuria. Acoperiți caserola cu deliciul aromat cu capac și dați-l la frigider.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1