Roșii uscate în ulei de măsline – o gustare deosebit de delicioasă pentru iarnă!

Vă prezentăm o rețetă de roșii uscate, deosebit de delicioase. Ca să ne putem bucura de savoarea roșiilor și în anotimpul rece, conservele sunt cea mai la îndemâna variantă. Pregătite în condiții casnice, legumele nu numai că se păstrează timp îndelungat, ci sunt și adevărate medicamente pentru organism. Roșiile uscate sunt o variantă ieftină și delicioasă pentru diverse feluri de mâncare în timpul iernii. Pregătite în cele mai bune tradiții a bucătăriei italiene, acest deliciu îi va cuceri pe toți din prima.

INGREDIENTE

-roșii

-ulei de măsline

-sare de mare

-ierburi italiene

-usturoi

-piper negru măcinat

-rozmarin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați roșiile și aranjați-le pe un prosop de bucătărie. Tăiați roșiile în două sau patru părți (dacă roșiile sunt mărunte, în două părți este suficient).

2. Îndepărtați miezul și aranjați roșiile pe o tavă de copt. Îndepărtați excesul de suc cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

3. Picurați câte puțin ulei pe fiecare felie de roșie și presărați-o cu sare și ierburi italiene.

4. Setați cuptorul pentru cea mai mică temperatură (70-100°C). Dați tava cu roșii la cuptor.

5. În timpul uscării, verificați roșiile. Deoarece acestea nu se usucă uniform, selectați-le pe cele deja uscate și aranjați-le într-un borcan. Întoarceți roșiile rămase la cuptor.

6. Într-un bol mai mic, amestecați uleiul de măsline cu usturoiul tocat, piperul negru măcinat, ierburile italiene, sarea de mare și o priză de rozmarin. Turnați sosul obținut în borcan, astfel încât usturoiul să se aranjeze uniform între feliile de roșii.

7. Lăsați roșiile să se pătrundă cu gust și aromă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1