Roșii uscate la cuptor – o delicatesă italiană, ce vă va bucura pe tot parcursul sezonului rece!

Roșiile uscate sunt specifice bucătăriei italiene, apreciate la cel mai înalt nivel de gurmanzii din lumea întreagă. Obțineți o garnitură deosebit de delicioasă pentru carne sau brânzeturi, precum și un ingredient important pentru un șir de alte bucate: sosuri, salate, caserole sau pizza. Ca să vă puteți bucura de savoarea roșiilor în plin sezon rece, vă îndemnăm să le uscați în condiții casnice. Înarmați-vă cu răbdare și rezultatul vă va surprinde plăcut.

INGREDIENTE

-1.4-1.5 kg de roșii cărnoase mici

-1 linguriță de zahăr

-2 căței de usturoi

-5-6 linguri ulei de măsline

-amestec de piper

-sare de mare

-busuioc uscat sau cimbru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați roșiile. Tăiați-le în jumătate și îndepărtați cotorul. La dorință, puteți îndepărta semințele.

2. Tapetați o tavă de copt cu folie de aluminiu (partea lucioasă orientată în sus). Așezați roșiile, cu partea tăiată orientată în sus. Presărați-le cu sare, zahăr, piper și busuioc (sau alte ierburi aromate după gust). Turnați uleiul peste roșii, apoi presărați-le cu usturoi presat.

3. Coaceți roșiile la temperatura de 150°C timp de 3-3.5 ore.

4. Așezați roșiile fierbinți în borcan, cât mai dens. Turnați în borcan uleiul din tavă și închideți-l cu un capac (ermetic). Dați borcanul la cuptorul fierbinte pentru 30 de minute (are loc procesul de sterilizare). Puneți sub borcan o tavă de silicon sau un prosop vechi (împăturit).

5. Scoateți borcanul din cuptor și întoarceți-l cu susul în jos. Lăsați-l să se răcească complet.

Notă: Sarea și zahărul servesc în calitate de conservanți. Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus veți obține un borcan de roșii, cu volumul de 0.5 l.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1