Rozete din aluat cu umplutură suculentă, de ziua mamei – cel mai frumos desert pe care l-ați văzut vreodată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de trandafiri delicioși din aluat, cu umplutură suculentă. Deliciul este aromat, gustos și aspectuos. Rozetele apetisante și aromate se prepară din cele mai accesibile ingrediente, foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Deci, să nu mai pierdem timpul și să ne apucăm de o porție bună de rozete spectaculoase.

INGREDIENTE  

– 250 g de făină cernută

– 4 g de drojdie uscată

– 1 lingură de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

– 1 ou

– 100 ml de lapte

– 1 lingură de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 50 g de unt

– 1/2 de portocală

– 3 linguri de zahăr

– 400 g de mere

– 1 linguriță de scorțișoară

– 1 ou

– 50 g de zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol toate ingredientele uscate: făina cernută, drojdia uscată, sarea și zahărul. Amestecați ingredientele.

2. Răsturnați ingredientele uscate din bol pe suprafața de lucru. Faceți o adâncitură, apoi spargeți în aceasta oul, turnați laptele și uleiul vegetal. Frământați aluatul.

3. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la un loc cald pentru 1 oră sau până se va mări în volum de 2 ori.

4. Pregătiți umplutura: topiți untul într-o tigaie, apoi adăugați zahărul, sucul și coaja rasă de portocală. Amestecați bine. Zahărul ar trebui să se dizolve complet.

5. Spălați și decojiți merele, îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele cuburi și adăugați-le în tigaia cu amestecul de unt și zahăr. Amestecați ingredientele. Înăbușiți merele timp de 15-20 de minute. Apoi presărați cu scorțișoară. Amestecați umplutura aromată.

6. Împărțiți aluatul în 9 părți egale. Luați o porție de aluat și întindeți un blat, folosind făcălețul de lemn.

7. Puneți pe centrul blatului 1 lingură de umplutură. Apoi, folosind cuțitul, faceți 4 tăieturi, formând unghiuri de 90 de grade. Înfășurați fiecare sfert de blat în jurul umpluturii pentru a forma o rozetă. Procedați similar cu aluatul împărțit și umplutura rămasă.

8. Tapetați tava de copt cu hârtie. Așezați rozetele pe tava tapetată.

9. Spargeți oul într-un vas mic, bateți-l ușor și ungeți fiecare rozetă, folosind pensula de silicon.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Decorați rozetele aromate și apetisante cu zahăr pudră. Să vă fie pofta mare și savurați cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1