Rulada ”Bounty” fără coacere – un desert formidabil ce face concurență prăjiturilor complicate!

Vă prezentăm rețeta unui desert nemaipomenit. Un gust pronunțat de ciocolată și finețea fulgilor de cocos va oferi o plăcere deosebită papilelor gustative.

Din ingrediente simple și perfect combinate, obțineți un desert demn de orice masă de sărbătoare. Unde mai pui, că nici nu veți avea nevoie de cuptor pentru a pregăti un desert veritabil ce cu ușurință poate concura cu un tort sau prăjitură preparată în cel mai faimos restaurant.

Ingrediente

– 200 g de biscuiți

– 20-100 g de zahăr

– 80 g fulgi de cocos

– 60 g de zahăr pudră

– 100 ml de apă

– 2 linguri de cacao pudră

-80 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Mărunțiți biscuiții și amestecați-i cu cacao pudră. Puteți folosi un robot de bucătărie.

2. Dizolvați zahărul în apă fierbinte (cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiții). Lăsați apa cu zahăr să se răcească. Adăugați treptat apa cu zahăr în bolul cu biscuiți, amestecând încontinuu. Obțineți o masă omogenă și vâscoasă.

3. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu fulgii de cocos și zahărul pudră.

4. Aranjați ”aluatul” de ciocolată pe folie alimentară. Întindeți-l într-un blat nu prea gros, de formă dreptunghiulară. Aranjați pe acesta amestecul cu unt și cocos.

5. Rulați blatul. Dați desertul la congelator pentru 30-40 de minute.

6. Tăiați rulada felii. Folosiți un cuțit bine ascuțit.

Notă: Dacă preferați prăjituri cu lapte condensat, îl puteți include și în această rețetă. Amestecați câteva linguri de lapte condensat cu fulgii de cocos. Nu va mai fi nevoie să folosiți unt și zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1