Ruladă ”Bounty” – un desert fără coacere deosebit de delicios! Doar priviți cât de repede se prepară!

Vă prezentăm o rețetă de ruladă delicioasă cu cocos. Obțineți un desert deosebit de savuros și aromat, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Biscuiții de ciocolată se combină perfect cu umplutura fină de cocos, formând un desert de casă ce face concurență oricărui deliciu din comerț. Este atât de delicios, încât se topește în gură.

INGREDIENTE

-300 g biscuiți de ciocolată

-150 g de unt

-100 g fulgi de cocos

-1 lingură pudră de cacao

-3 linguri de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SIROP

-120 ml de apă

-3 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Fărâmițați biscuiții. Le puteți toca cu ajutorul unui robot de bucătărie, da prin mașina de tocat carne sau fărâmița cu ajutorul făcălețului.

2. Turnați-i într-un bol mai adânc și adăugați 1 lingură pudră de cacao. La dorință, puteți folosi biscuiți cu lapte. În acest caz, va fi nevoie să adăugați 2 linguri pudră de cacao.

3. Turnați apa fierbinte într-un pahar (o jumătate de pahar de apă). Adăugați 3 linguri de zahăr și amestecați. Lăsați zahărul să se dizolve.

4. Treptat, turnați câte puțin sirop cu zahăr în bolul cu biscuiții fărâmițați. Amestecați bine după fiecare porție de sirop. Obțineți un aluat moale și omogen.

5. Pregătiți umplutura: frecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul pudră și fulgii de cocos. Folosiți o furculiță. Obțineți o cremă omogenă.

6. Tapetați suprafața de lucru cu folie alimentară. Aranjați pe aceasta aluatul și întindeți-l într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 5 mm.

7. Ungeți blatul obținut cu crema de unt. Păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la margini. Cu ajutorul foliei alimentare, rulați blatul (de la latura cea mai lungă).

8. Înveliți rulada în folia alimentară și dați-o la frigider pentru câteva ore. Tăiați desertul felii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1